Și penitenciarele ”au ieșit în stradă”

Și penitenciarele ”au ieșit în stradă”
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Mai multe zeci de membri de sindicat ai PUBLISIND, federație care reprezintă interesele polițiștilor din penitenciare, pe ale grefierilor, dar și pe ale pensionarilor din sistemul militarizat, au protestat, ieri, 3 februarie, în fața Prefecturii Galați. Au fost prezenți sindicaliști din trei județe (Galați, Vrancea și Brăila), una dintre scandările lor fiind ”Suntem supărați că ne tot furați”. Oamenii s-au declarat nemulțumiți de decizia guvernului de a le îngheța salariile.

”Ne nemulțumește blocarea tuturor drepturilor pe care le avem, a creșterilor salariale. Noi avem o lege a salarizării care este aplicată etapizat. În al treilea an de aplicare, această lege s-a blocat, pentru că Guvernul spune că nu mai sunt bani. Considerăm că nu este corect și solicităm premierului să anuleze această ordonanță de blocare. Numai prin această măsură de stopare a creșterilor, se ajunge la o pierdere de 500-600 de lei, în medie, pentru fiecare salariat”, ne-au spus reprezentanții polițiștilor din penitenciare.

Aceștia au mai spus că au solicitat o întâlnire cu ministrul Justiției, în data de 8 februarie, pentru a-i expune nemulțumirile oamenilor din sistem. ”Noi sperăm să ajungem la o întâlnire cu ministrul, să ni se deblocheze aceste drepturi. Dacă nu, după 8 februarie vom fi în stradă în fiecare săptămână”, au mai spus protestatarii.

Federația PUBLISIND reprezintă interesele a circa 35.000 de salariați din toată țara. În Galați, sistemul penitenciar are peste 300 de salariați.

Citit 1570 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Februarie 2021 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.