Și penitenciarele ”au ieșit în stradă”

Și penitenciarele ”au ieșit în stradă”
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Mai multe zeci de membri de sindicat ai PUBLISIND, federație care reprezintă interesele polițiștilor din penitenciare, pe ale grefierilor, dar și pe ale pensionarilor din sistemul militarizat, au protestat, ieri, 3 februarie, în fața Prefecturii Galați. Au fost prezenți sindicaliști din trei județe (Galați, Vrancea și Brăila), una dintre scandările lor fiind ”Suntem supărați că ne tot furați”. Oamenii s-au declarat nemulțumiți de decizia guvernului de a le îngheța salariile.
”Ne nemulțumește blocarea tuturor drepturilor pe care le avem, a creșterilor salariale. Noi avem o lege a salarizării care este aplicată etapizat. În al treilea an de aplicare, această lege s-a blocat, pentru că Guvernul spune că nu mai sunt bani. Considerăm că nu este corect și solicităm premierului să anuleze această ordonanță de blocare. Numai prin această măsură de stopare a creșterilor, se ajunge la o pierdere de 500-600 de lei, în medie, pentru fiecare salariat”, ne-au spus reprezentanții polițiștilor din penitenciare.
Aceștia au mai spus că au solicitat o întâlnire cu ministrul Justiției, în data de 8 februarie, pentru a-i expune nemulțumirile oamenilor din sistem. ”Noi sperăm să ajungem la o întâlnire cu ministrul, să ni se deblocheze aceste drepturi. Dacă nu, după 8 februarie vom fi în stradă în fiecare săptămână”, au mai spus protestatarii.
Federația PUBLISIND reprezintă interesele a circa 35.000 de salariați din toată țara. În Galați, sistemul penitenciar are peste 300 de salariați.

Citit 1223 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Februarie 2021 18:19

5 comentarii

 • postat de Alexander leg. a V a Macedonica
  Joi, 04 Februarie 2021 15:54
  109.98.111.***
  Un cancer al bugetului de stat este sifonarea complet eronata si nelegala a banilor publici [ banii nostri ] catre pensii speciale si salarii f. mari si nemeritate ale unui aparat functional arhidimensionat , cu activitate si rezultate slabe ... Gardienii din penitenciare -paznici ai detinutilor au salarii mari si drepturi nejustificate , comparativ cu muncitori din activitati productive , iar pensiile lor sunt 65 % din veniturile salariale , fara nici o legatura cu contributivitatea . Muncitorii si angajatii ceilalti , abia daca se apropie de 30 % din contributia comparata cu salariul mediu pe economie ...
  1
  6
  Raportează
 • postat de Cristi
  Joi, 04 Februarie 2021 12:33
  84.243.108.***
  Sa vina cu fluturasul de salariu in mana la protest data viitoare, chiar sunt curios si eu ce salarii au avand in vedere ca la 45 de ani se retrag ca sunt obositi.
  2
  6
  Raportează
 • postat de Adrian
  Joi, 04 Februarie 2021 11:42
  89.39.81.***
  Le da statul bani ca afara niciunul nu ia sub 1000 de euro le platește casele in care stau si ies la 48 de ani la pensie dar ei sunt in strada..
  1
  5
  Raportează
 • postat de Nu va convine ???
  Joi, 04 Februarie 2021 11:31
  91.195.98.***
  angajati-va la privat in economie.
  Sa stati toata viata ,pana la pensie cu morcovul in fund ,cu grija ca puteti fi dati afara. ,
  Iau o caruta de bani , si tot mai vor in plus. (din taxele si impozitele celor de la privat)
  Multi au ramas someri , in perioada asta , si nu au ce pune pe masa.

  FACATURA PSD-ista.
  1
  6
  Raportează
 • postat de despre statul la stat
  Joi, 04 Februarie 2021 08:20
  194.105.20.***
  Statul la sta! Nu mai vreau ca din salariul meu sa platesc bugetarii , care si-au facut legi speciale! Cu ce sunt mai speciali decat un inginer care lucreaza in domeniul privat si care ia jumatate din salariul unui bugetar ? Diferenta dintre salariile de la stat fata de cei care lucreaza in domeniul privat este de 60%. Nu maivreau sa lucrez 5 zile pe saptamana, dintre care 3 pentru a acoperi prin taxele pe care le platesc catre stat, statul la stat. Reduceti impozitul pe salarii, CAS-ul si contributiile la stat , , si altfel vor sta lucrurile.Uitati-va la statele unde taxele sunt mici ... Vom vedea atunci cine este productiv intr-adevar.Se va spune, angajeaza-te la stat. Stim cine se angajeaza la stat... Ospatari, chelnerite, soferi deveniti peste noapte, mari functionari, parlamentari...
  Despre politistii, jandarmii , vor salarii speciale , pensii speciale,, in conditiile in care persoanele sunt agresate pe strada, cand hotii dau spargeri ? … Nu exista nicio autoritate , cand e vorba sa-si faca treaba? Vor doar salarii speciale.
  3
  29
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.