Concurs de pescuit pentru nevăzători la Zătun

Concurs de pescuit pentru nevăzători la Zătun
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Miercuri, 4 august, la Complexul de agrement de la Zătun a avut loc a treia ediţie a Concursului Naţional de Pescuit pentru Persoanele cu Deficienţe de Vedere. Anul acesta, peste 80 de concurenți și însoțitorii lor au răspuns invitației președintelui Consiliului Județean (CJ), Costel Fotea şi Asociaţiei Nevăzătorilor din România - filiala Galaţi, de a participa la această competiţie pescărească.

“Toţi cei prezenţi astăzi la acest frumos concurs de pescuit sunt învingători. Am reușit și anul acesta să oferim persoanelor cu deficienţe de vedere o zi de relaxare în aer liber. Pentru mine, acest concurs este un proiect de suflet, un proiect unic în România, care anul trecut nu s-a putut desfășura, din cauza pandemiei. Participanții s-au bucurat de natură, de vremea frumoasă, au socializat și s-au împrietenit cu alți pasionați de pescuit. Îi admir și le mulțumesc că ne oferă astfel de lecții de viață”, a precizat președintele CJ.

S-au acordat cinci premii, dintre care două premii speciale pentru cea mai mare captură şi pentru cel mai tânăr participant. Premiile au constat în echipamente profesionale de pescuit, adaptate pentru a fi utilizate de către nevăzători și o tabletă.  

La această ediție au participat concurenți din 22 de filiale ale Asociaţiei Nevăzătorilor din România, iar la finalul competiţiei toţi participanţii au fost invitați la un prânz cu specific pescăresc.

Citit 749 ori Ultima modificare Joi, 05 August 2021 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.