O familie din Galați are nevoie de ajutor pentru repatrierea trupului fiicei

O familie din Galați are nevoie de ajutor pentru repatrierea trupului fiicei
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

La doar 23 de ani, atunci când abia pășești în viața de adult, când visurile și planurile țesute în anii studenției încep să capete contur, când dragostea înseamnă încă descoperirea a tot ceea ce poate fi mai frumos, inima Mariei Cristina Popa a încetat să mai bată. O problemă medicală de care nimeni nu a știut i-a curmat brusc viața, lăsând în urmă o mare de suferință. Familia îndurerată are acum nevoie de sprijin financiar pentru a putea să repatrieze trupul neînsuflețit al fetei.

Maria a plecat din Galați în Marea Britanie, pentru a studia la Facultatea de Psihologie a Universității din Sussex, una dintre cele mai bune școli de profil din Regatul Unit. Era pasionată de ceea ce studiase, iar în doar câteva săptămâni urma să înceapă un job în domeniu.

Din cauza unei dureri subite de cap, însoțite de o amețeală puternică, tânăra a fost dusă cu ambulanța la spital. Acolo, testele au scos la iveală un diagnostic cum nu se poate mai rău. Durerea de cap a Mariei era provocată de o tumoare cerebrală care necesita de urgență o operație deosebit de dificilă. Medicii au încercat timp de șase ore să o salveze pe fată. Din păcate, eforturile lor nu au dat rezultate, iar Maria a intrat în moarte cerebrală.

"Ea era mândria noastră. Învățase foarte bine, avea un iubit în Anglia, reușise să se adapteze la viața de acolo și urma să înceapă serviciul, trecând cu bine de interviurile de angajare. Vestea morții nepoatei noastre ne-a lovit cumplit. Nu poți să fii pregătit pentru așa o dramă", spune, printre lacrimi, Sterian Bratu, bunicul fetei.

În ciuda durerii cumplite prin care trece, familia Mariei a găsit totuși puterea de a ajuta alți oameni suferinzi. Inima, rinichii și ficatul fetei au fost donate, cu voia părinților, dându-le astfel o nouă șansă la viață unor pacienți ale căror vieți depindeau de aceste organe.

Acum, familia Mariei are, la rândul ei, nevoie de ajutorul nostru, pentru a putea repatria, din Anglia, trupul neînsuflețit al fetei. Procedura nu este doar greoaie birocratic, ci și deosebit de costisitoare. Cheltuielile se pot ridica până la aproximativ 5.000 - 6.000 de euro, bani de care familia nu dispune în totalitate.

Persoanele care pot dona sunt rugate să o facă în contul în lei RO52RZBR0000060022046781, deschis la Raiffeisen Bank, pe numele Mihai Popa (fratele Mariei - n.red.). Orice sprijin pe care îl puteți oferi, oricât de mic, poate face diferența.

Citit 16064 ori Ultima modificare Joi, 02 Septembrie 2021 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.