Restricții pandemice introduse și la Cosmești

Restricții pandemice introduse și la Cosmești
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Începând de duminică, 19 septembrie, și în comuna Cosmești, unde incidența cumulată la 14 zile a ratei de infectare COVID-19 este mai mare de 3/1.000 de locuitori, se vor aplica pentru o perioadă de 14 zile măsurile prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 932 din 9 septembrie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei, modificată și completată cu Hotărârea de Guvern nr. 990 din 17 septembrie.
Este vorba despre aceleași interdicții legate de organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.), în timp ce activitatea operatorilor economici de tip restaurante/baruri/cafenele/jocuri de noroc se sistează la interior, iar purtarea măștii de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice aglomerate.
Conform datelor Prefecturii, duminică și în comuna Smârdan a fost depășită incidența cumulată de 3 la mie. Alte patru comune și municipiul Tecuci se situează între 2 și 3 la mie, în timp ce, în municipiul Galați, rata de infectare din ultimele 14 zile a ajuns la valoarea de 1,21 la mia de locuitori.

Citit 919 ori Ultima modificare Luni, 20 Septembrie 2021 00:43

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro