Noi restricții, dar și relaxări, în context pandemic

Noi restricții, dar și relaxări, în context pandemic
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Premierul Nicolae Ciucă a convocat duminică o şedinţă de Guvern în contextul apariţiei variantei Omicron a coronavirusului. Cei 36 de români blocaţi în Africa de Sud ca urmare a anulării curselor aeriene vor fi repatriați, iar starea lor este una bună, neavând niciun fel de probleme din punct de vedere medical.

Lista țărilor sud-africane pentru care sunt valabile noile restricții a fost actualizată, la recomandarea Comisiei Europene, a precizat Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de guvern. Țările vizate sunt: Africa de Sud, Botswana, Zimbabwe, Namibia, Leshoto, Eswatini (fostă Swaziland), Mozambic și Malawi. Cetățenii acestor state au interdicție de intrare în România, a precizat și șeful DSU Raed Arafat.

Totodată, o aeronavă Tarom va fi trimisă la Pretoria pentru a-i lua pe cei 36 de cetățeni români blocați în Africa de Sud și va fi pusă la dispoziția altor state UE care nu au reușit să-și ”extragă” cetățenii de acolo, a precizat premierul Nicolae Ciucă. Repatrierea ar urma să aibă loc în cursul nopții sau luni dimineață, dacă toate condițiile o vor permite.

În altă ordine de idei, Raed Arafat a menționat că interdicția de intrare la Parada de 1 Decembrie pentru cei nevaccinați este valabilă doar pentru zona oficială. Toți românii vor putea participa la eveniment, cu respectarea măsurilor de distanțare socială și a regulilor sanitare, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu. Șeful DSU a precizat și faptul că persoanele care se întorc de la competiții sportive după ora 21,00 pot prezenta forțelor de ordine biletul de la meci la întoarcerea spre casă. ”Nu sunt meciuri în fiecare zi, sunt puţine şi se va aplica această regulă”, a mai spus Raed Arafat.

Citit 3666 ori Ultima modificare Luni, 29 Noiembrie 2021 00:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.