Ce ţigări? Fumaţi polistiren ghintuit!

Ce ţigări? Fumaţi polistiren ghintuit!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A vrut să le facă celor dragi o bucurie şi s-a ales cu o pagubă de 60 de lei! Este povestea lui Paraschiv Bejan, un pensionar gălăţean care a cumpărat un cartuş de ţigări netimbrate marca Winston.

Contrabandă în Ţiglina 1?

„Am văzut un bătrân pe o bancă, în faţa blocului A5 din Ţiglina 1, care vindea ţigări. Eu nu sunt fumător, dar ceilalţi membri ai familiei mele fumează. Şi-am zis să-i fac şi bătrânului o bucurie”.

„Când am luat cartuşul, mi s-a părut ceva suspect şi l-am întrebat ˝Nu cumva înăuntru e rumeguş?˝, ˝Vezi-ţi de treabă, dom’le, cum să fie rumeguş?˝” răspunde escrocul.

Şi nu minţise, înăuntru chiar nu era rumeguş. Cu toate asta, nici ţigări cu filtru nu erau.

Mare i-a fost necazul pensionarului nostru după ce, ajuns acasă, a desfăcut cu greu pachetul pentru care plătise 60 de lei. Înăuntru a găsit un bloc de polistiren, în care cel care i le vânduse bătuse nişte cuie, astfel încât pachetul să capete o greutate credibilă.

„Măcar să ştie şi alţii!”

Supărat din cale afară, Paraschiv Bejan a venit la noi pentru a ne ruga să îi facem publică păţania.

„Nu-i neapărat vorba despre mine, deşi 60 de lei dintr-o pensie de 300  înseamnă destul de mult. Dar măcar să ştie şi ceilalţi gălăţeni, să se ferească de indivizi din ăştia”, spune pensionarul.

E drept că printre noi mişună tot soiul de scursuri umane, care-şi au locul în odăi cu gratii la uşă, nu pe străzi şi prin parcuri. Sfatul nostru este să nu cumpăraţi ţigări de contrabandă. În afară de faptul că este ilegal, vă mai puteţi alege şi cu găuri în buget.

Sau sunteţi de părere că, în general, contrabandiştii sunt oameni de nădejde?

Citit 875 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.