Două investiții rutiere ale CJ intră în faza de proiectare

Două investiții rutiere ale CJ intră în faza de proiectare
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Consiliul Județean Galați, în calitate de autoritate contractantă, a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SICAP) două proceduri pentru proiectarea modernizării DN 25, pe ruta Galați – Tudor Vladimirescu, precum și a legăturii dintre noul Drum Expres (DX) Brăila – Galați și varianta de ocolire (VO) a municipiului Galați.

În ceea ce privește modernizarea celor aproape 40 de kilometri de pe DN 25 sunt necesare, printre altele, expertize tehnice, studii de teren, studiu istoric arheologic, de trafic, raport de impact de mediu/studiu de evaluare adecvată, documentație tehnică de proiectare faza SF/DALI, documentații pentru obținerea tuturor avizelor/acordurilor și autorizațiilor, studiu de evaluare a emisiilor de CO₂, precum și documentația tehnică aferentă stabilirii culoarului de expropriere, dacă este cazul. Criteriul de atribuire a fost stabilit ”cel mai bun raport calitate - preț”, cu o pondere a componentei financiare de 70 la sută din total. Valoarea serviciilor este estimată la 2,69 milioane lei, iar ofertele sunt așteptate până marți, 24 mai, proiectul fiind finanțat cu fonduri europene.

În mod similar, se doresc proiectarea și realizarea studiului de fezabilitate pentru drumul de legătură dintre DX Brăila – Galați și VO Galați, conform acelorași parametri de atribuire, valoarea fiind, de această dată, estimată la 1,927 milioane lei. În acest caz, ofertele celor interesați sunt așteptate până la data de 30 mai, urmând a avea loc o licitație deschisă. Și de această dată, finanțarea ar urma să fie asigurată prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Citit 1067 ori Ultima modificare Marți, 26 Aprilie 2022 23:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.