„Captură” importantă: un cunoscut „lord” al drogurilor, reținut în Mexic

„Captură” importantă: un cunoscut „lord” al drogurilor, reținut în Mexic
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un "lord" mexican al drogurilor Rafael Caro Quintero, care se află pe lista celor mai căutaţi oameni din SUA, a fost arestat în vestul statului Sinaloa, au anunţat forţele Marinei din Mexic, citate de BBC. Quintero, 69 de ani, a fost găsit în tufişuri de un câine dresat special, numit Max.

Quintero, care este acuzat că a răpit, torturat şi ucis un agent american antidrog în 1985, a fost reţinut în oraşul Choix, potrivit news.ro , iar SUA au spus că vor solicita extrădarea lui imediată. "Nu există ascunzătoare pentru oricine care răpeşte, torturează şi ucide forţele americane de aplicare a legii. Suntem profund recunoscători autorităţilor mexicane pentru capturarea şi arestarea lui Rafael Caro Quintero”, a declarat procurorul general al SUA, Merrick Garland. Între timp, consilierul principal al Casei Albe pentru America Latină, Juan Gonzalez, a scris într-o postare pe Twitter: "Este superimportant”.

Quintero a fost unul dintre cei trei membri fondatori ai puternicului cartel din Guadalajara.

El a petrecut 28 de ani de închisoare pentru uciderea fostului agent al Administraţiei SUA pentru Controlul Drogurilor (DEA), Enrique Camarena. Crima a tensionat relaţiile dintre SUA şi Mexic la acea vreme şi a fost ulterior prezentată în serialul Netflix Narcos: Mexico.

Citit 1281 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Iulie 2022 13:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.