Primăria ar trebui să-i amendeze pe cei care nu au eliminat ambrozia

Primăria ar trebui să-i amendeze pe cei care nu au eliminat ambrozia
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Începând de sâmbătă, 16 iulie, proprietarii terenurilor infestate de ambrozie - fie persoane fizice, fie juridice - ar putea fi amendați de către autoritățile locale, conform legii.

"În 2022, până la această dată, Primăria municipiului Galați a constatat existența ambroziei pe șase terenuri aparținând unor persoane fizice sau juridice, pentru care s-au aplicat tot atâtea somații de intrare în legalitate", ne-a informat Biroul de presă al municipalității.

Ambrozia este o buruiană cu flori al cărei polen poate provoca alergii puternice. Pentru a distruge ambrozia și pentru a preveni răspândirea ei, deținătorii de terenuri trebuie să desfășoare periodic, în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescențe, respectiv, cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an, lucrări de întreținere a terenurilor. Cei care nu iau măsuri pentru eliminarea ei riscă amenzi substanțiale.

Ca regulă generală, legea a stabilit două intervale de timp pentru controalele efectuate de autorități. În primul, între 1 și 15 iulie, se pot da numai avertismente proprietarilor de terenuri. Al doilea interval este între 16 iulie și 31 octombrie, perioadă în care se pot da amenzi celor care n-au respectat avertismentele primite. Astfel, cel puțin teoretic, de sâmbătă și până în luna octombrie, cei ce nu distrug ambrozia de pe terenurile deținute riscă amenzi cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei.

Citit 627 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.