Compensarea carburanților, menținută până la sfârșitul anului

Compensarea carburanților, menținută până la sfârșitul anului
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

UPDATE. În cele din urmă, Coaliția PSD-PNL-UDMR a decis luni, 19 septembrie 2022, să mențină măsura compensării cu 50 de bani pe litru până la finalul anului atât la benzină, cât și la motorină, au declarat pentru G4Media surse politice. UDMR ar fi propus ca măsura compensării la carburanți să continue până la primăvară, pe motiv că bugetul poate susține aceste costuri.

Până în prezent, impactul bugetar pe cele trei luni în care a fost aplicată măsura se ridică la 900 de milioane de lei.


Compensare doar pentru motorină (Propunere) * Preţul benzinei a crescut cu 20% de la începutul anului, iar cel al motorinei, cu 37%, incluzând reducerea de 50 de bani pe litru de la pompă, arată datele furnizate de Consiliul Concurenţei, la solicitarea Agerpres.

Preţul mediu al benzinei standard în România, conform informaţiilor din Monitorul Preţurilor, a fost, pe 2 septembrie, de 7,39 lei/litru (cu reducerea de 50 de bani aplicată), în timp ce motorina se comercializa, în medie, cu 8,37 lei/litru (cu reducere).

De la începutul anului, fără a lua în calcul reducerea de 50 de bani/litru, preţul benzinei a crescut cu circa 28%, iar cel al motorinei s-a majorat cu aproximativ 44%.

În acest context, PNL se pregătește să propună, în ședința coaliției de guvernare, ca măsura compensării cu 50 de bani pe litru la carburanți să continue doar în cazul motorinei, nu și al benzinei, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Potrivit acestora, liberalii susțin că prețul benzinei s-a stabilizat și au și susținerea PSD în acest sens. Măsura compensării prețului la carburanți ar urma să expire la 30 septembrie, iar coaliția ar urma să decidă dacă va fi prelungită sau nu.

Citit 916 ori Ultima modificare Marți, 20 Septembrie 2022 11:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.