Competiții sportive, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii

Competiții sportive, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În acest weekend vor avea loc mai multe competiții sportive, care se vor desfășura pe Faleza Inferioară a Dunării și pe terenurile Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST) pentru a marca Ziua Mondială a Inimii. Astfel, pe 1 și 2 octombrie, la Galați se vor desfășura competiții de alergare, bicicletă, baschet și fotbal, în organizarea Fundațiilor “Nae Leonard” și “Repere medicale”, cu sprijinul Consiliului Județean (CJ) Galați, competiții la care nu există limită de vârstă și nici taxă de participare. Competițiile de cros (5 km) și de ciclism (10 km) încep sâmbătă, respectiv, duminică, de la ora 9,00 de pe Faleza Inferioară (din zona restaurantului Nic-Nic), în vreme ce întrecerile de fotbal (5vs5) și de baschet (3x3) vor avea loc în ambele zile ale weekend-ului, de la ora 10,00, pe terenurile DJST.

“Sportul și alimentația sunt extrem de importante în prevenția bolilor cardiovasculare. Cifrele sunt dramatice – la fiecare 30 de minute un român suferă un infarct. Mai mult, în ultimii ani, cardiologii au observat că foarte mulți tineri ajung la spital cu grave probleme cardiovasculare. (…) Trebuie să tragem un puternic semnal de alarmă asupra factorilor de risc care duc la apariția bolilor cardiovasculare, asupra importanței sportului și a unui stil de viață cât mai sănătos. De aceea, ne-am alăturat imediat acestui maraton de sănătate a inimii”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ.

Mai multe informații despre acest eveniment sunt disponibile pe site-ul www.festivalulinimii.com. De asemenea, vineri, 30 septembrie, la Grădina Botanică va avea loc un amplu simpozion medical, în cadrul căruia vor fi prezentate cele mai recente descoperiri din domeniul cardiologiei.

Citit 486 ori Ultima modificare Vineri, 30 Septembrie 2022 08:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.