Controalele la barajele din județul Galați, finalizate

Controalele la barajele din județul Galați, finalizate
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad anunță că a finalizat controalele la barajele și lacurile de acumulare din categoriile de importanţă normală și redusă aflate în spațiul hidrografic Prut-Bârlad. Controalele au început în urma unei decizii a Comitetului Național pentru Situaţii de Urgenţă, luată în contextul incidentului petrecut în data de 1 octombrie la barajul lacului de acumulare Tăul Mare din județul Alba, care a impus inclusiv evacuarea preventivă a locuitorilor din localitatea Roșia Montană.

Astfel, au fost verificate toate cele 453 de baraje de importanță C și D (de importanță normală și redusă) aflate în spațiul hidrografic Prut-Bârlad, aferente județelor Botoșani, Iași, Vaslui și Galați. 51 dintre acestea se află în administrarea A.B.A. Prut-Bârlad, iar 402 sunt ale altor deținători (autorități publice locale, instituții publice, agenți economici, persoane juridice/fizice).

Conform unui comunicat, toate cele 51 de baraje aflate în administrarea A.B.A. Prut-Bârlad au toate avizele tehnice și funcționează în condiții de siguranță. Referitor la celelalte baraje, 221 dețin acte de reglementare din punct de vedere al siguranței și 12 sunt în procedură de obținere a acestora, 34 au acte de reglementare din punct de vedere al siguranței barajelor expirate, iar 135 de acumulări nu dețin acte de reglementare.

La acumulările sau barajele unde s-au identificat neconformități, inspectorii din domeniul gospodăririi apelor au impus măsuri specifice, în conformitate cu legislația specifică în vigoare.

Citit 1012 ori Ultima modificare Marți, 01 Noiembrie 2022 15:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.