Afaceristul Cătălin Chelu, arestat pentru 29 de zile

Afaceristul Cătălin Chelu, arestat pentru 29 de zile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oraşul nostru este în atenţia întregii ţări, prin scandalul în care afaceristul gălăţean Cătălin Chelu este acuzat de dare de mită şi cumpărare de influenţă.

Procurorii DNA Bucureşti susţin că omul de afaceri gălăţean i-a promis secretarului de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Valentin Fătuloiu, iniţial, un milion de euro pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile din Planul Naţional de Combatere a Evaziunii Fiscale, cuantumul fiind schimbat, cu ocazia întâlnirii din 12 noiembrie, la 50.000 euro şi foloase de 270.000 euro, potrivit DNA.

Alături de Cătălin Chelu, mai sunt acuzaţi Gabriel Constantinescu, Antonel Cristi Bunu şi Ştefan Niţache Badea, care sunt cercetaţi pentru complicitate la infracţiunea de dare de mită.

Ce spun procurorii

Anchetatorii au stabilit că, „în perioada august - 12 noiembrie 2010, inculpatul Chelu Cătălin Constantin i-a promis secretarului de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Fătuloiu Dan Valentin, denunţător în cauză, suma de un milion de euro pentru ca acesta să îşi îndeplinească în mod necorespunzător îndatoririle sale de serviciu ce decurg din punerea în aplicare a Planului Naţional de Combatere a Evaziunii Fiscale, document fundamentat pe cooperarea inter-instituţională dintre M.A.I., Ministerul Public, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi alte instituţii ale statului, şi pentru a împiedica cercetarea în sistem integrat a cauzelor penale ce îi vizează pe inculpaţii Chelu Cătălin Constantin, Constantinescu Gabriel şi Bunu Antonel Cristi, scopul final fiind soluţionarea favorabilă a respectivelor dosare penale. Promisiunea s-a realizat prin intermediul inculpaţilor Badea Ştefan Niţache, Bunu Antonel Cristi şi Constantinescu Gabriel, care au acţionat atât direct cât şi prin intermediul unei alte persoane”, se arată în comunicatul DNA.

Procurorii bucureşteni mai afirmă că omul de afaceri gălăţean şi-a schimbat, pe 12 noiembrie, promisiunea şi a oferit chestorului şef de poliţie suma de 50.000 euro (în numerar) şi foloase materiale în valoare de aproximativ 270.000 euro (reprezentând contravaloarea unui teren şi a unei case ce urma a fi construită de către omul de afaceri).

Sume diferite, acelaşi beneficiar

„Cu ocazia întâlnirii din 12 noiembrie, Cătălin Chelu a oferit aceleiaşi persoane cu funcţie de conducere din MAI suma de 300.000 euro, în numerar şi suportarea cheltuielilor pentru construirea unei case în valoare de aproximativ 120.000 euro, în scopul ca denunţătorul, folosindu-se de influenţa ce derivă din funcţia de secretat de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, să intervină pe lângă directorii din conducerea unei societăţi comerciale şi să-i determine să întreprindă demersurile necesare pentru înregistrarea oficială a lui Chelu în evidenţele Registrului Comerţului în calitate de acţionar al respectivei societăţi comerciale”, se mai arată în comunicatul DNA.

Flagrant de weekend

Vineri,  19 noiembrie 2010, Cătălin Chelu i-a dat „lui Fătuloiu suma de 212.850 lei (echivalentul a aproximativ 50.000 euro), pentru soluţionarea favorabilă a dosarelor penale în care cel dintâi şi complicii săi sunt cercetaţi, ocazie cu care s-a organizat flagrantul. Pentru remiterea acestei prime tranşe de bani, gălăţeanul a fost ajutat de Badea şi Constantinescu”, susţin procurorii DNA.

Cei patru bărbaţi au fost reţinuţi, după 12 ore de audieri, pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. Ieri dimineaţă, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis că cei patru trebuie să rămână după gratii pentru următoarele 29 de zile, decizie atacată deja de avocaţi.

Situaţia celor patru inculpaţi va fi decisă în zilele viitoare la Curtea de Apel Bucureşti, unde se va judeca recursul înaintat de avocaţi.

CITEŞTE AICI Cazul Cătălin Chelu - Ameninţări şi supraveghere

CITEŞTE ŞI Romeo Cosma, avocatul lui Chelu: „Clientul meu este nevinovat!”

CITEŞTE ŞI Cine este Cătălin Chelu- Proprietăţi şi avere

Citit 2031 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.