Faleza Superioară închisă traficului rutier până vineri, pentru iarmaroc

Faleza Superioară închisă traficului rutier până vineri, pentru iarmaroc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bulevardul Marea Unire, cunoscut sub numele de Faleza Superioară a Dunării a fost închis, de luni, traficului rutier, măsura urmând să rămână în vigoare până în noaptea de 2 decembrie. Tronsonul închis traficului rutier este cuprins între Prelungirea Traian (de la Elice) şi Prelungirea Coşbuc (până la Parcul Viva).

Deşi închiderea Falezei ar fi trebuit anunţată, de autorităţile locale, măcar cu o zi înainte, nici măcar luni dimineaţă nu se luase o măsură în acest sens. În lipsa unor decizii clare, jumătate de dimineaţă, pe Faleză, s-a circulat pe un singur fir, căci de o parte şi de alta a drumului parcaseră deja sutele de comercianţi veniţi din toate colţurile ţării. În jurul orei 11.00, Poliţia Locală a decis însă să blocheze, cu maşinile şi garduri metalice, accesul pe Faleză dinspre Viva şi Elice.      

Autorităţile locale au decis suspendarea traficului rutier pentru ca cei peste 330 de comercianţi stradali să aibă unde să îşi expună marfa, căci, după cum se ştie, de Serbările Galaţiului, Faleza Superioară se transformă într-un imens iarmaroc în care comercianţii stradali vând obiecte de îmbrăcăminte, încălţăminte, jucării, dar şi produse alimentare, în timp ce restaurantele vând scrumbie, mici şi pastramă la grătar, dar şi vin fiert. Decizia de a muta de pe Brăilei pe Faleză tot acest iarmaroc plin de fum de scrumbie şi mici la grătar a fost apreciată de unii gălăţeni, în ideea că măcar prin locul de desfăşurare, obiectele (în general de producţie China sau Turcia) scoase la vânzare nu mai pot fi vândute ca „tradiţionale”, aşa cum se întâmpla, anii trecuţi, când vânzătorii stradali aveau tarabele în apropierea meşterilor populari din centru.  

Tot începând de luni şi până marţi noapte, în municipiul Galaţi mai este închisă şi strada Radu Negru, pe tronsonul cuprins între strada Miron Costin şi strada Ştiinţei.  Motivul închiderii traficului rutier constă în realizarea unor lucrări pe proiectul ISPA, la „Reabilitarea staţiei de tratare apă potabilă, a staţiilor de pompare şi a instalaţiilor conexe”.

Citit 2008 ori Ultima modificare Luni, 28 Noiembrie 2011 17:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.