A murit judecătoarea Valentina Gabriela Baciu

A murit judecătoarea Valentina Gabriela Baciu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Curtea de Apel Galaţi este mai săracă şi asta pentru că doamna judecător Valentina Gabriela Baciu a plecat dintre noi.

Valentina Gabriela Baciu s-a născut pe 25 martie 1965 şi studiat dreptul la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. Şi-a început cariera ca avocat, în 1987, la Baroul Brăila. Adevărata vocaţie şi-a aflat-o însă pe 1 noiembrie 1990, când a devenit judecător la Judecătoria Galaţi, unde a desluşit tainele profesiei de justiţiar.

În permanentă căutare a performanţei profesionale şi a propriei deveniri, a parcurs ierarhiile prin muncă şi dăruire, tinereţea dându-i forţa necesară de a înfrânge toate vicisitudinile vieţii de ascet, impuse de rigorile profesiei de magistrat. Vicepreşedintă a Judecătoriei Galaţi de la 15 august 1995, şi-a continuat cariera mereu ascendentă la Tribunalul Galaţi unde, la 15 ianuarie 1998, a devenit preşedinte de secţie, la 15 septembrie 1998 vicepreşedintele instanţei, iar de la 1 aprilie 2002 până la 1 noiembrie 2005 a îndeplinit funcţia de preşedinte. La 1 noiembrie 2005 a promovat la Curtea de Apel Galaţi, unde a ocupat prin concurs, la 1 aprilie 2006, funcţia de preşedinte al Secţiei Civile.

În tot acest timp şi-a îndeplinit menirea cu dăruire şi scrupulozitate, apropiată de necazurile oamenilor, neiertătoare cu greşelile lor. Un bun şi săritor coleg în relaţiile de serviciu, gata oricând să ajute prin faptele sale, prin sfatul şi cuvântul său înţelept. Ca şi alţii înaintea ei, nu a putut să-i vadă împliniţi pe cei dragi, George Ciprian şi Paul Alexandru, nu s-a putut bucura de odihna pe care, în mod firesc, ar fi meritat-o după împlinirea vârstei pensionării, sănătatea şubrezită de stres şi neodihnă trădându-i omeneasca alcătuire.

Puţin judecători şi-au aflat pensionarea după o viaţă întreagă trăită în justiţie, plecarea lor prematură fiind o grăitoare dovadă a faptului că vocaţia de magistrat este una ce grăbeşte sfârşitul. Ei s-au numit Dumitru Honţaru, Vasile Jugaru, Mioara Lucaci, Ion Fătulescu, Viorica Crudescu, Elena Roditi şi de curând… Valentina Gabriela Baciu, oameni care ne-au părăsit înainte de a atinge vârsta senectuţii.

O fi uşoară, o fi grea viaţa de judecător?

Foştii colegi din Palatul de Justiţie Galaţi

 

Citit 19694 ori Ultima modificare Joi, 05 Ianuarie 2012 23:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.