A murit judecătoarea Valentina Gabriela Baciu

A murit judecătoarea Valentina Gabriela Baciu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Curtea de Apel Galaţi este mai săracă şi asta pentru că doamna judecător Valentina Gabriela Baciu a plecat dintre noi.

Valentina Gabriela Baciu s-a născut pe 25 martie 1965 şi studiat dreptul la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. Şi-a început cariera ca avocat, în 1987, la Baroul Brăila. Adevărata vocaţie şi-a aflat-o însă pe 1 noiembrie 1990, când a devenit judecător la Judecătoria Galaţi, unde a desluşit tainele profesiei de justiţiar.

În permanentă căutare a performanţei profesionale şi a propriei deveniri, a parcurs ierarhiile prin muncă şi dăruire, tinereţea dându-i forţa necesară de a înfrânge toate vicisitudinile vieţii de ascet, impuse de rigorile profesiei de magistrat. Vicepreşedintă a Judecătoriei Galaţi de la 15 august 1995, şi-a continuat cariera mereu ascendentă la Tribunalul Galaţi unde, la 15 ianuarie 1998, a devenit preşedinte de secţie, la 15 septembrie 1998 vicepreşedintele instanţei, iar de la 1 aprilie 2002 până la 1 noiembrie 2005 a îndeplinit funcţia de preşedinte. La 1 noiembrie 2005 a promovat la Curtea de Apel Galaţi, unde a ocupat prin concurs, la 1 aprilie 2006, funcţia de preşedinte al Secţiei Civile.

În tot acest timp şi-a îndeplinit menirea cu dăruire şi scrupulozitate, apropiată de necazurile oamenilor, neiertătoare cu greşelile lor. Un bun şi săritor coleg în relaţiile de serviciu, gata oricând să ajute prin faptele sale, prin sfatul şi cuvântul său înţelept. Ca şi alţii înaintea ei, nu a putut să-i vadă împliniţi pe cei dragi, George Ciprian şi Paul Alexandru, nu s-a putut bucura de odihna pe care, în mod firesc, ar fi meritat-o după împlinirea vârstei pensionării, sănătatea şubrezită de stres şi neodihnă trădându-i omeneasca alcătuire.

Puţin judecători şi-au aflat pensionarea după o viaţă întreagă trăită în justiţie, plecarea lor prematură fiind o grăitoare dovadă a faptului că vocaţia de magistrat este una ce grăbeşte sfârşitul. Ei s-au numit Dumitru Honţaru, Vasile Jugaru, Mioara Lucaci, Ion Fătulescu, Viorica Crudescu, Elena Roditi şi de curând… Valentina Gabriela Baciu, oameni care ne-au părăsit înainte de a atinge vârsta senectuţii.

O fi uşoară, o fi grea viaţa de judecător?

Foştii colegi din Palatul de Justiţie Galaţi

 

Citit 19313 ori Ultima modificare Joi, 05 Ianuarie 2012 23:43

23 comentarii

 • postat de comanescu
  Vineri, 17 Februarie 2012 13:55
  acum cand se implinesc 40 zile de la disparitia GABITEI noastre nu putem sa spunem decat sa-i fie tarina usoara si impreuna cu nea MIHAI sa -i ocroteasca pe CIPRIAN ,ALEXANDRU,GINEL si pe tanti ANISOARA. INGERII SA VA LUMINEZE CALEA .
  0
  0
  Raportează
 • postat de CHIRILA CARMEN
  Luni, 09 Ianuarie 2012 20:38
  SUNTEM ALATURI DE DOMNUL DOCTOR BACIU LA TRECEREA IN NEFIINTA A SOTIEI.A PLECAT CA UN FULGER PRINTRE INGERI LASAND IN URMA DURERE,UN SOT SI DOI COPII MINUNATI.DUMNEZEU SA O IERTE .
  0
  1
  Raportează
 • postat de Mirela N.
  Sâmbătă, 07 Ianuarie 2012 18:16
  Sincere condoleante familiei si sa o odiheasca Dumnezeu,in pace!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cezarina
  Sâmbătă, 07 Ianuarie 2012 17:42
  Sunt profund impresionata de decesul doamnei judecator Baciu.......Mult prea devreme a plecat dintre noi si ma rog la
  Bunul Dumnezeu sa o odihneasca in pace!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Olimpia M.
  Sâmbătă, 07 Ianuarie 2012 13:37
  ASTAZI A FOST DEPUSA IN "LEAGANUL PAMANTULUI" FIINTA CARE CU SUFLETUL EI CALD , CU PRIVIREA EI BLANDA SI CALDA, CU INIMA EI MARE, CU MINTEA EI LIMPEDE - A INSEMNAT SI MARCAT EXISTENTA CELOR DIN JURUL EI ...O REGRETA PRIETENI, RUDE, COLEGI, "CAUZASI" CUNOSCUTI...SI O PLANG DE TREI ZILE OAMENII SI CERUL CARE ISI VARSA "LACRIMILE" SUB FORMA UNEI PLOI CE NU VREA SA SE OPREASCA...O PLANG CU SUFLETUL GREU, CU INIMA INDURERATA -- REGRETUL PENTRU PLECAREA EI TIMPURIE ESTE PUTIN SPUS-mama oli
  0
  0
  Raportează
 • postat de Anonymous
  Sâmbătă, 07 Ianuarie 2012 12:24
  Un gand de alinare si sincere condoleante ptr familia indoliata.Bunul D-zeu s-o odihneasca si sa o aiba vesnic in paza Sa.
  0
  0
  Raportează
 • postat de alexandru s.
  Vineri, 06 Ianuarie 2012 22:13
  Am fost colegi de facultate si intradevar, era un om cum rar gasesti, un suflet minunat, o fata discreta si binevoitoare, intotdeauna avand un cuvand bun pentru fiecare.. La revederea dupa 20 de ani de la terminarea facultatii mi s-a confirmat excelenta impresie pe care ne-a lasat-o tuturor in facultate. Din nenorocire s-a stins mult prea devreme, lasand atata tritsete in jurul sau. Condoleante familiei si Dumnezeu sa o odihneasca!
  Alexandru S.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gabriela (fosta studenta)
  Vineri, 06 Ianuarie 2012 21:15
  Fara cuvinte ... un OM extraordinar ! Dumnezeu sa o odihneasca in pace!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gabriela
  Vineri, 06 Ianuarie 2012 19:51
  Dumnezeu a luat la el un inger...o doamna nemaipomenita, o mama dedicata, o profesionista....Dumnezeu s-o odihneasca si sa dea familiei puterea de a trece peste aceasta suferinta..Condoleante familiei.
  0
  0
  Raportează
 • postat de elena mindrescu
  Vineri, 06 Ianuarie 2012 19:21
  Dumnezeu sa o odihneasca ! Sincere condoleante familei !! Colectivul steilmann Galati
  0
  0
  Raportează
 • postat de elena mindrescu
  Vineri, 06 Ianuarie 2012 19:20
  Dumnezeu sa o odihneasca ! Sincere condoleante familei !! Colectivul steilmann Galati
  0
  0
  Raportează
 • postat de elena mindrescu
  Vineri, 06 Ianuarie 2012 19:20
  Dumnezeu sa o odihneasca ! Sincere condoleante familei !! Colectivul steilmann Galati
  0
  0
  Raportează
 • postat de Luca R.
  Vineri, 06 Ianuarie 2012 16:18
  Suntem, cu sufletele pline de lacrimi, alaturi de dl doctor Baciu, cei doi baieti si restul familiei. Vestea foarte trista ne-a indurerat. Nu exista cuvinte pentru a exprima ceea ce simtim... Condoleante sincere! Luca Raluca si familia
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cristina M. (fosta studenta)
  Vineri, 06 Ianuarie 2012 14:46
  Doamna Baciu, pe langa faptul ca a fost un om de o extraordinara blandete, a fost si un profesor si judecator care si-a facut meseria cu daruire si profesionalism! Dumnezeu sa o odihneasca in pace!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ignat Gina
  Vineri, 06 Ianuarie 2012 14:10
  Cred ca Doamna Baciu, pe care nu am putut sa o apelez niciodata pe numele mic, s-ar bucura daca am invata ceva din sacrificiul dumeneaiei. De la cei care i/au fost aproape la ceasurile de grea incercare am aflat in clipele de veghe ale trupului neinsufletit ca a dorit sa ajunga la noi mesajul de a fi mai buni.
  A fi judecator nu inseamna a fi Dumnezeu, ci mai curand a fi judecati mai aspru de catre Dumnezeu. E o misiune ingrata, o responsabilitate enorma ce reclama mai ales sa fii OM ca sa poti sa te apropii de destinul unui OM. Sa ne privim cu atentie in suflet si sa deliberam daca meritam o soarta mai buna!
  Gina Ignat
  0
  0
  Raportează
 • postat de bogdan
  Vineri, 06 Ianuarie 2012 13:13
  Citesc articolul si realizez ce oameni extraordinari si ce magistrati de exceptie a pierdut Galatiul in ultimii ani! Ma inclin in fata amintirii lor si il rog pe Bunul Dumnezeu sa le ofere odihna vesnica!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ada
  Vineri, 06 Ianuarie 2012 11:55
  E atat de trist cand pleaca dintre noi, asa grabit, oameni atat de deosebiti .Doamna Baciu m=a impresionat intotdeauna prin delicatete, fragilitatea aparenta,discretia si eleganta atitudinii sale permanente . E greu sa gasesti in valtoarea vremurilor noastre oameni de caracter, dedicati profesiei si semenilor lor, oameni care fac cariere stralucite si le influenteaza in bine destinele celor din jur, fara a ravni la mariri, fara a se agata de functii si fara a se crampona de scaunele in care, vremelnic ajung.M=am intrebat in cateva randuri, gandindu=ma la familia Baciu , cum ar arata lumea care ne inconjoara, daca ar exista mai multi oameni de caracter in jurul nostru !
  Din nefericire, astazi , pe aripi de inger,un suflet nepereche se ridica la cer .Ramas bun si Dumnezeu sa mangaie durerea fara margini a acestei familii atat de greu incercate .
  0
  0
  Raportează
 • postat de Laura I. (fosta studenta)
  Vineri, 06 Ianuarie 2012 11:30
  Mult prea trist, mult prea devreme...Ramane amintirea unui OM de exceptie! Condoleante...putin spus!
  0
  0
  Raportează
 • postat de LAURA I (fosta studenta)
  Vineri, 06 Ianuarie 2012 11:14
  Mult prea trist, mult prea devreme...Ramane amintirea unui OM de exceptie! Condoleante...putin spus!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Ruxanda serban
  Vineri, 06 Ianuarie 2012 10:16
  Am sperat pana ieri ca doamna Gabriela Baciu va invinge boala de dragul baietilor dumneaei, a sotului si a mamei. Nu a fost sa fie asa. Nu pot decat sa ma rog la Dumnezeu pentru linistea ei si sa fiu alaturi de Alexandru si Ciprian , in care buna lor mama avea mare incredere si pe care ii iubea enorm. Baietilor, d-lui doctor si d-nei Popa le transmit putere , sa treaca peste aceasta imensa durere si sa fie sanatosi sa o pomeneasca. Dumnezeu s-o odihneasca!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Silvia Alexandra M.
  Vineri, 06 Ianuarie 2012 09:52
  Citesc acest articol și nu-mi vine să cred...Nu pot să îmi amintesc decât că era o persoană deosebită. Mi-a fost profesoară și m-a ajutat foarte mult. A fost un model de persoană care punea suflet în tot ceea ce făcea, în relaţiile cu studenții pe care îi pregătea pentru examene, în munca depusă etc. Dumnezeu s-o ierte şi să-i fie ţărâna uşoară. Condoleanțe familiei. Să treacă ușor peste această durere!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Irina c.
  Vineri, 06 Ianuarie 2012 07:59
  Dumnezeu sa o odihneasca ! Sincere condoleante familei !!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Miha
  Vineri, 06 Ianuarie 2012 07:43
  Dumnezeu s-o odihneasca ! Pe ceilalti membri ai familiei sa-i ajute sa mearga mai departe.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.