UPDATE 3 Videoconferinţă Emil Boc - prefecţi: S-a intervenit pentru reluarea circulaţiei pe DN 24 D şi DJ 251

UPDATE 3 Videoconferinţă Emil Boc - prefecţi: S-a intervenit pentru reluarea circulaţiei pe DN 24 D şi DJ 251
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

UPDATE 3 - Potrivit declaraţiilor prefectului judeţului Galaţi, Paul Florea, cu puţin timp înainte de ora 15.00, drumarii au intervenit pentru reluarea circulaţiei blocate pe DN 24 D, între localităţile Cuca şi Băleni, unde mai multe maşini au derapat, din cauza zăpezii. De asemenea, societatea Drumuri Judeţene intervenea pe DJ 251 între localităţile Schela şi Slobozia, unde s-au format mai multe dopuri de zăpadă.

Cât priveşte alimentarea cu energie electrică a localităţilor, în prezent nu se mai înregistrează probleme, după ce în prima parte a zilei zece localităţi din nordul judeţului nu au primit energie electrică, după ce vântul a avariat o linie de înaltă tensiune.

Nu se înregistrează probleme deosebite nici în privinţa transportului pacienţilor cu ambulanţele şi nici a microbuzelor şcolare. Totuşi, prefectul Paul Florea i-a transmis inspectorului şcolar general să ia în calcul şi varianta suspendării, pentru o zi, a cursurilor, în judeţ, în cazul în care microbuzele şcolare nu vor putea duce copiii la şcoală.


UPDATE 2 - Potrivit directorului SC Electrica Galaţi, Iulian Aramă, de la orele 14.00, s-a remediat defectiunea care a făcut ca zece localităţi din nordul judeţului Galaţi să nu primească energie electrică timp de jumătate de zi. Deocmadată nu s-au semnalat alte probleme privind furnizarea energie electrice în judeţ, a mai precizat directorul Aramă.

 

UPDATE - Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit, la ora 12.30, la Prefectura Galaţi!

Zece localităţi din nordul judeţului Galaţi nu aveau, la prânz, energie electrică, după ce vântul a afectat o linie de înaltă tensiune, iar pe porţiuni a patru drumuri judeţene circulaţia rutieră era blocată, acestea sunt efectele viscolului în judeţul Galaţi, identificate în şedinţa comitetului pentru situaţii de urgenţă, convocată astăzi,  la 12.30, de prefectul judeţului Galaţi. Potrivit şefului ISU Galaţi, Ion Pleşu, cele zece localităţi afectate de avaria la liniile de tensiune sunt : Nicoreşti, Ionăşeşti, Fântâneni, Coasta Lupei, Vizureşti, Hânţeşti, Buciumeni, Dobrineşti, Poiana şi Vişina.   

De asemenea, se circula în condiţii de iarnă, cu dificultate, pe porţiuni a trei drumuri naţionale, DN 24, DN 26 şi DN 24 (între Rădeşti şi Bereşti), dar şi pe DJ 251 B Bălăbăneşti-Bălăşeşti, DJ 251 A Nicopole-Drăguşeni-DN 24. Potrivit şefului Poliţiei Judeţene Galaţi, comnadant Dănuţ Lefter, sunt blocate porţiuni ale următoarelor drumuri judeţene: DJ 251 F Drăguşeni-Smulţi, DJ 251 J Fundeanu- Adam, DJ 242 Bereşti-Slivna-Găneşti-Cavadineşti şi pe DJ 242 H Rădeşti-Jorăşti-Tg. Bujor.

Pe toate drumurile judeţene şi naţionale se acţionează cu utilaje pentru a se circula în condiţii normale.  Stratul de zăpadă măsoară acum, în judeţ, 5-12 cm, iar vântul bate cu viteză. Începând cu ora 9.30, pentru Galaţi s-a primit avertizare de cod portocaliu, cu vânt cu viteza de 80-90 de km-oră şi vizibilitatea sub 50 de metri.

 


Din cauza zăpezii pe care o spulberă vântul, există probleme în trafic pe mai multe porţiuni de drumuri judeţene din Galaţi.

Potrivit directorului SC Drumuri Judeţene, Luciano Tudor, se intervine pe DJ 251, în apropierea de localitatea Slobozia Conachi, unde un TIR a derapat şi s-a aşezat perpendicular pe axul şoselei, dar şi pe DJ 251 G Valea Mărului-Corni, unde o ambulanţă nu poate ajunge în localitatea Corni, pentru a lua o pacientă de acolo. Totuşi, potrivit şefului Serviciului de Ambulanţă Judeţeană Galaţi, dr. Mihai Polischi, viaţa pacienţei nu este în pericol iminent. Drumarii judeţeni mai intervin şi pe drumurile din apropierea localităţilor Scânteieşti-Şiviţa, Drăguşeni şi Buciumeni-Ghidigeni, acolo unde vântul bate cu mare putere făcând aproape inutilă intervenţia plugurilor de zăpadă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Rutiere, subinspector Aurelian Ropotan, nici un drum naţional nu este închis în judeţul Galaţi. Nici Electrica nu a înregistrat până acum avarii la liniile de înaltă tensiune, însă echipele sunt pregătite să intervină, având în vedere că viteza vântului a crescut în zona de nord a judeţului, a precizat purtătoarea de cuvânt, Ancuţa Stanciu.   

Administraţia Fluvială a Dunării de Jos a avertizat navigatorii despre atenţionarea de cod galben, indicându-le acestora să îşi acosteze bine navele în porturi şi să înlăture statul de zăpadă acumulat pe ele. Potrivit directorului AFDJ Florin Uzumtoma, pe Dunăre se navighează în condiţii de iarnă, dar bara Sulina a fost închisă în această dimineaţă, de la ora 7.30, din cauza valurilor mari de pe mare care prezintă furtună de grad 6.

Citeşte şi:

Galaţiul sub cod portocaliu: Recomandări de la poliţişti pentru şoferi şi pietoni

Nicuşor Ciumacenco îi îndeamnă pe gălăţeni să nu-şi lase maşinile pe prima bandă!

Citit 5045 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Ianuarie 2012 16:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.