UPDATE 22.00 Moldovenii au dat căldura de la Oancea pe autocarul din şanţ! (FOTO)

UPDATE 22.00 Moldovenii au dat căldura de la Oancea pe autocarul din şanţ! (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE 22.00 - Deşi aveau unde înnopta în condiţii bune, cei 14 cetăţeni moldoveni care au fost aduşi, pe seară, la şcoala din  Oancea, după ce autobuzul lor s-a împotmolit într-un şanţ, pe DJ 242 E, oamenii au preferat să facă cale întoarsă şi să îşi petreacă noaptea în autocar, ne-a informat primarul localităţii Oancea, Victor Chiriloaie. „Noi le-am oferit ceai, lapte, mâncare, la şcoala din comună şi ar fi avut condiţii să treacă noaptea la adăpost, la căldură. Totuşi, oamenii au chemat un microbuz din Republica Moldova care i-a transportat înapoi, din comună la autocar, unde îşi vor petrece noaptea. Ei merg cu autocarul în Italia, la muncă şi probabil au valori şi nu doresc să le lase nesupravegheate”, a declarat, în această seară, Victor Chiriloaie. Acesta a adăugat că în ciuda eforturilor de peste zi, nu s-a reuşit repunerea în trafic a autocarului, fiind nevoie de utilaje mai mari pentru aşa ceva.


 

UPDATE - Un autocar înmatriculat în Republica Moldova, cu 21 de persoane la bord, care se îndrepta spre Italia, a rămas, joi dimineaţă (ora 4.00), înzăpezit pe DJ 242 E, comunicaţia Oancea - Roşcani. Poliţiştii de frontieră gălăţeni, alertaţi de colegii din Tg. Bujor, s-au deplasat la faţa locului cu patru autospeciale.

"Întrucât o parte dintre persoane acuzau disconfort din cauza frigului, 14 dintre ele au acceptat să fie preluate şi transportate la Şcoala Generală din localitatea Oancea, unde cu sprijinul primariei din localitate li s-au asigurat condiţiile necesare de cazare şi masă.  

Concomitent a fost luata măsura anunţării lucrătorilor de la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Galaţi despre situaţia existentă, pentru a fi luate măsurile necesare şi pentru dezăpezirea DJ 242 E, comunicatia Oancea – Roscani", se arată în comunicatul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră gălăţeni monitorizează în continuare situaţia pentru a li se acorda sprijinul necesar persoanelor rămase în autocar.


 

În jur de 300 de maşini nu mai pot circula pe E 581, în zona Tişiţa-Doaga (pe teritoriul judeţului Vrancea), unde un TIR a derapat şi s-a poziţionat perpendicular pe axul şoselei, a precizat prefectul Galaţiului, Paul Florea. Conform acestuia, SC Drumuri Naţionale acţionează pentru deblocarea carosabilului, iar poliţia rutieră a decis să nu mai permită accesul maşinilor dinspre Tecuci către judeţul Vrancea, până la deblocarea zonei.

Alte 18  persoane, care se aflau într-un autocar care venea dinspre Republica Moldova se află acum cazate la şcoala din Oancea, după ce autocarul a derapat şi s-a răsturnat într-un şanţ pe DJ 242 E. Potrivit primarului din Oancea, Victor Chiriloaie, cei 18 cetăţeni moldoveni au fost aduşi în comună cu maşinile poliţiei de frrontieră, în prezent cetăţenii primind mâncare şi ceai la şcoala din comună. Potrivit comunicatului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Galati, alte 26 autovehicule sunt blocate pe DN24D, între localităţile Cuca şi la intersecţia cu DN26, mai informează ISU. Cele mai afectate localităţi în ceea ce priveşte blocarea circulaţiei rutiere sunt: Băleni, Cuca, Vârlezi, Călmăţui, Griviţa, Oancea, Roşcani, Rădeşti, mai informează ISU.

Citit 2969 ori Ultima modificare Joi, 26 Ianuarie 2012 23:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.