Numărul cazurilor de infecţii respiratorii este în creştere

Numărul cazurilor de infecţii respiratorii este în creştere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În săptămâna 6 – 12 februarie, Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Galaţi a înregistrat un apogeu al numărului cazurilor de infecţii respiratorii acute din acest sezon rece. Astfel, faţă de săptămâna precedentă, când au fost semnalate 2464 de astfel de cazuri, săptămâna trecută 3056 de persoane au ajuns la medicii de familie cu viroze în diferite stadii. În majoritatea situaţiilor a fost vorba de afecţiuni care au putut fi tratate doar cu ajutorul medicaţiei, fără a mai fi nevoie de spitalizare. Totuşi, 85 dintre cei 3056 de pacienţi au avut nevoie de spitalizare, pentru o supraveghere medicală mai atentă. Copiii, adolescenţii şi persoanele în vârstă rămân în continuare categoriile de vârste cele mai vulnerabile în faţa răcelilor de sezon.

Din ce în ce mai multe pneumonii

Dacă în urmă cu două săptămâni numărul pneumoniilor indica o creştere cu aproape 40 la sută faţă de intervalul precedent, înregistrându-se 354 de astfel de cazuri, săptămâna trecută aceste afecţiuni au cunoscut o nouă creştere, ajungându-se la 423 de persoane bolnave. Dintre acestea, 158 au avut nevoie de internare în instituţiile gălăţene de profil. Şi în această situaţie, copiii şi bătrânii sunt cei mai predispuşi.

„În intervalul de timp monitorizat ( 6- 12 februarie, n. r.) în judeţul Galaţi nu a fost semnalat niciun deces cauzat de viroze sau de pneumonii”, ne-a informat dr. Valentin Boldea, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi. 

Patru suspiciuni, nicio confirmare

Patru persoane din judeţul nostru au fost suspectate de gripă săptămâna trecută. Lor le-au fost recoltate probe, care au fost trimise la Institutul „Cantacuzino” din Bucureşti. În urma rezultatelor, s-a stabilit că niciunul dintre cei patru pacienţi nu suferea de gripă.

Până în momentul de faţă, în judeţul Galaţi au fost confirmate trei cazuri de îmbolnăvire cu gripă, de la începutul acestui sezon rece.

Dr. Boldea ne-a explicat faptul că instituţia pe care o conduce monitorizează permanent noile cazuri de îmbolnăviri cu viroze, pneumonii şi, dacă este cazul, gripă. Având în vedere condiţiile meteorologice nefavorabile şi iarna târzie, autorităţile se aşteaptă ca în următoarea perioadă să se înregistreze cel puţin la fel de multe cazuri de infecţii respiratorii ca şi până acum.

Citit 1409 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Februarie 2012 00:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.