Percheziţii în căutarea traficanţilor de ţigări

Percheziţii în căutarea traficanţilor de ţigări
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Vaslui au făcut miercuri 27 de percheziţii domiciliare - 13 în municipiul Galaţi şi 14 în municipiul Bîrlad, vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 32 de persoane, cetăţeni români şi moldoveni, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări, informează DIICOT.

Concret, „membrii grupării au introdus în ţară, în mod ilegal, prin punctele de trecere a frontierei Oancea şi Giurgiuleşti, cantităţi însemnate de ţigări provenite din Republica Moldova”, se arată într-un comunicat al DIICOT Vaslui. Conform cercetărilor făcute de procurori, ţigaretele erau disimulate în compartimente amenajate în autoturismele învinuiţilor, autovehiculele fiind special modificate în acest scop. Ţigările erau depozitate pe raza municipiului Galaţi, la locuinţele învinuiţilor sau în garaje închiriate.

Ulterior, membrii grupării comercializau ţigările cu predilecţie în municipiul Bîrlad sau în zonele rurale limitrofe. Procurorii DIICOT au dus la audieri 32 de persoane, din care patru cetăţeni moldoveni, faţă de care se efectuează cercetări „pentru săvârşirea infracţiunilor prev. de art. 7 din Legea nr. 39/2003 şi art.270 alin.2 lit. a, b şi alin.3 cu aplicarea art.274 din Legea nr. 86/2006”, se mai precizează în comunicatul DIICOT.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul SCCO Vaslui, BCCO Iaşi, STPF Vaslui şi lucrătorilor din cadrul IJJ Galaţi şi Vaslui. Suportul informativ a fost asigurat de către SIPI Vaslui şi COS Vaslui.

Citit 1844 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Martie 2012 13:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.