Lacrimi şi furie lângă sicriul copilului mort la Spitalul de Pediatrie
Foto: Foto: Sorin Pană

Lacrimi şi furie lângă sicriul copilului mort la Spitalul de Pediatrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Părinţii copilului de doi ani mort la Spitalul de Pediatrie se întreabă de ce medicii nu au identificat bolile din certificatul de deces înainte ca fiul lor să moară

În ziarul de ieri vă prezentam cazul disperat al unei familii de gălăţeni, care acuză o parte a personalului medical de la Spitalul de Pediatrie „Sf. Ioan” din Galaţi, că nu au făcut tot posibilul pentru ca băiatul lor, în vârstă de doi ani şi o săptămână, să trăiască. După un interval de trei zile, scurs între moartea copilului şi momentul când li s-a dat permisiunea de a lua trupul neînsufleţit acasă, părinţii nu-şi pot imagina cum va arăta viaţa lor fără îngeraşul care le înveselea zilele doar prin simpla prezenţă.

Afecţiuni ieşite la iveală abia după deces

Printre lacrimi şi nenumărate semne de întrebare, părinţii încearcă să-şi regăsească forţele pentru a-şi căuta dreptatea. Fiind oameni simpli, singura lor speranţă este că autorităţile vor da dovadă de verticalitate şi vor reuşi să facă lumină în acest caz.

Miercuri, la prânz, am găsit toată familia strânsă în jurul sicriului micuţului. Cu certificatul constatator al decesului în mână, mama încearcă să-şi explice de ce medicii nu au fost în stare să identifice niciuna dintre afecţiunile care sunt indicate la rubrica „cauze ale decesului”.

Copilul va fi înmormântat astăzi

Deşi a încetat din viaţă sâmbătă dimineaţa, la ora 1.30, băieţelul va fi înmormântat abia în cursul zilei de astăzi. Acest lucru se întâmplă deoarece a fost ţinut în morga Spitalului de Copii de sâmbătă până marţi dimineaţă, atunci când a fost trimis către Serviciul de Medicină Legală din cadrul Spitalului Judeţean, pentru necropsie.

„Mâine (astăzi, n.a.), la ora 12.00, vom pleca de acasă cu sicriul către Biserica Sf. Haralambie. După slujbă, vom porni spre Cimitirul Sf. Lazăr, unde îl vom conduce pe ultimul drum pe copilaşul nostru. Nici acum nu m-am obişnuit cu gândul că nu-l mai văd alergând prin jurul meu prin casă”, ne-a spus mama.

Au fost ajutaţi de oameniDintre părinţi, doar tatăl lucrează. Este paznic la Talcioc, activitate ce îi aduce un venit lunar net de 500 de lei. Având în vedere că pe lângă copilul decedat familia mai are trei băieţi, aceşti bani sunt insuficienţi pentru a putea trăi din ei. „Ne-au mai ajutat vecinii de pe stradă, care ne-au şi consolat pentru drama prin care trecem. Se întâmplă să intre câte un om pe care nu l-am mai văzut niciodată şi să ne lase un ban însoţit de un cuvânt de mângâiere”, ne-a explicat unul dintre unchii copilul decedat.

Chiar în timp ce ne povestea aceste lucruri, o femeie care locuieşte pe aceeaşi stradă, la câteva sute de metri distanţă, a intrat şi a aprins o lumânare lângă micul sicriu: „Nici nu-i cunosc pe părinţi, însă m-a impresionat drama lor. Trec în fiecare zi pe aici şi am zis că nu strică să-i ajut cu o mică sumă de bani”. Tatăl copilului ne-a spus că şi Eduard Grosu, directorul Societăţii Comerciale de Gospodărire Urbană Galaţi, i-a oferit 1000 de lei pentru cheltuieli legate de înmormântare. Aceşti bani au fost strânşi, continuă tatăl, de angajaţii S. C. Gospodărire Urbană Galaţi.

Comisia de malpraxis se va întruni vineri

„Comisia Judeţeană de Analiză a Cazurilor de Malpraxis se va întruni vineri, pentru prima oară, pentru a hotărî care este strategia de lucru în acest caz. Avem deja publicată o listă de experţi, care ar putea conduce această anchetă. Însă abia după şedinţa de vineri vom putea spune cine va fi specialistul”, ne-a explicat directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea.

Vom reveni cu amănunte despre cum decurge ancheta.

Citit 10306 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Martie 2012 20:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.