O nouă surpare la Elice - Se reia traficul de coşmar din ultimii doi ani?
Foto: Foto: Sorin Pană

O nouă surpare la Elice - Se reia traficul de coşmar din ultimii doi ani?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Banda întâi de mers dinspre Pescarul spre hotel Vega a fost împrejmuită exact vizavi de monumetul de la Elice, asfaltul din zonă fiind surpat. Moment bun pentru a ne reaminti că în ultimii doi ani, s-a circulat normal în zonă numai câteva luni. În rest, cele două mari avarii suferite de colectorul vechi de peste 100 de ani - pe 14 februarie 2010    şi pe 15 iunie 2011 - au provocat devierea circulaţiei în zonă şi congestionarea traficului rutier.

Vestea bună este că remedierea va fi făcută pe banii societăţii Vega, căci vorbim de o lucrare ISPA în garanţie până în decembrie 2012. Vestea proastă este că încă nu se ştie cât va dura lucrarea de refacere şi nici măcar care este cauza care a condus la surparea asfaltului. Abia luni, Vega va decoperta asfaltul pentru a vedea care este cauza avariei, a spus directorul tehnic de producţie al Apă Canal, Niţă Podaru.

Reamintim că din cele 74 de milioane de euro,  valoarea totală a proiectului ISPA (desfăşurat în perioada 2004-2011), circa 40 de milioane de euro au fost investite în reabilitarea/modernizarea reţelelor de apă şi canalizare, realizate de consorţiul româno-portughez Vega ’93 - Soares da Costa - MonteAdriano.

Citit 3169 ori Ultima modificare Vineri, 09 Martie 2012 19:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.