Află aici cum şi unde îţi poţi face buletin, ca să poţi vota!

Află aici cum şi unde îţi poţi face buletin, ca să poţi vota!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cazul în care cartea de identitate a expirat sau v-a fost furată, vă puteţi procura un nou act de identitate, întrucât toţi cei 16 angajaţi ai Serviciului de Evidenţa Populaţiei sunt mobilizaţi, astăzi şi în weekend, într-un program special. Potrivit şefului serviciului, Florin Tofan, programul special al biroului de pe Domnească nr. 102 este: vineri – 8.00-16.00, sâmbătă- 8.00-16.00, iar duminică, 8.00-21.00. În mod normal, în weekend Evidenţa Populaţiei nu lucrează, iar vinerea are doar program de eliberări acte în intervalul orar 8.00-12.00. „Eliberarea de acte de identitate sâmbătă şi duminică se va face exclusiv pentru a fi folosite la vot, nu pentru alte cazuri de schimbare de domiciliu sau de împlinire a vârstei de 14 ani, pentru că acestea cazuri sunt normale şi vor putea fi deservite de luni”, a declarat Florin Tofan. Potrivit acestuia, pentru eliberarea de noi acte de identitate necesare votării pe 10 iunie se vor putea depune dosare la Evidenţa Populaţiei până cel târziu duminică, la ora 17.00. Deja în cursul săptămânii numărul solicitărilor pentru eliberarea de noi acte de identitate (în locul celor expirate sau furate) a crescut cu 30-40 la sută, a mai precizat Florin Tofan. 

Pentru a primi un nou act de identitate, solicitantul trebuie să achite o taxă de şapte lei şi să cumpere un timbru fiscal de patru lei. Cele două pot fi achitate la orice oficiu poştal (care au program, vinerea, până la ora 20.00, iar sâmbăta, până la ora 13.00), dar şi la casieria primăriei, de la sediul Evidenţei Populaţiei, care va avea program – sâmbătă, până la ora 16.00, iar duminică, până la 19.30.

În afară de taxe, solicitantul mai trebuie să aducă la Evidenţa Populaţiei (copie şi original) certificatul de naştere, cel de căsătorie (sau hotărârea de divorţ) şi actul de dovadă a proprietăţii (în cazul unui chiriaş se vine cu proprietarul spaţiului de locuit).

 

Citit 4343 ori Ultima modificare Vineri, 08 Iunie 2012 14:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.