Angajaţii Protecţiei Copilului încă nu ştiu pe ce salarii mizează

Angajaţii Protecţiei Copilului încă nu ştiu pe ce salarii mizează
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi, angajaţii încă trec printr-o perioadă de criză în ce priveşte salariile. Problemele financiare ale instituţiei, despre care am tot scris în ultima vreme, se suprapun peste criza economică şi peste lipsa bugetului la nivel naţional şi local. Astfel că în rândul angajaţilor încă domneşte incertitudinea în ce priveşte banii pe care îi primesc lunar.

Salariile aferente lunii ianuarie au rămas în continuare fără unele dintre sporurile cu care angajaţii se obişnuiseră până spre finalul anului trecut, sporuri ce proveneau dintr-un Contract Colectiv de Muncă nerecunoscut de instituţia tutelară, Consiliul Judeţului.

Astfel, pe prima lună a anului, angajaţii din aparatul propriu al DGASPC au primit numai salariul de bază, la care s-au adăugat numai sporurile stabilite prin lege, adică cel de vechime şi indemnizaţia de conducere, acolo unde a fost cazul.

La rândul lor, asistenţii maternali nu au primit, odată cu salariul, indemnizaţia de hrană pentru copii. Aceşti bani (puţin peste 200 de lei pentru fiecare copil aflat în grijă) au fost totuşi viraţi luni.

Potrivit conducerii instituţiei, lucrurile se vor lămuri în totalitate numai după înregistrarea noului Contract Colectiv de Muncă (CCM) la Direcţia Muncii şi, bineînţeles, după aprobarea bugetului la nivel naţional, la nivel de Consiliul Judeţului şi bineînţeles la nivelul DGASPC.

„Totul se va clarifica după aprobarea bugetului şi, evident, după înregistrarea noului CCM. Până atunci nu ştim ce bani şi ce sporuri vor primi angajaţii. Probabil că această incertitudine va dura până cel mult în luna martie”, a explicat directoare detaşată de la DGASPC Galaţi, Manon Cristoloveanu.

Citit 1372 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.