Teii mutilaţi, un pericol pe strada Coşbuc

Teii mutilaţi, un pericol pe strada Coşbuc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Locatarii blocurilor M de pe strada Coşbuc se tem că mai mulţi tei care cresc la stradă s-ar putea prăbuşi, după ce le-au fost lăsate rădăcinile în aer

Mai mulţi tei de pe strada Coşbuc, plantaţi în urmă cu ani buni în faţa blocurilor M, au rămas aproape dezrădăcinaţi după ce în zonă s-au amenajat spaţii de parcare. Copacilor care nu au fost daţi jos pentru a face loc autoturismelor li s-au retezat părţi importante din rădăcini. Cioturile rădăcinilor schilodite au rămas curbate în sus, nereuşind să se înfigă din nou în pământ.

Damian Niţă are 80 de ani, locuieşte la blocul M2 şi spune că a sesizat problema către Primărie încă de la data efectuării lucrărilor, în primăvară.

„Am depus patru cereri de atunci, dar încă nu a intervenit nimeni. Uitaţi-vă şi dumneavoastră cât de instabilă este poziţia în care stau aceşti tei, lăsaţi cu doar o parte dintre rădăcini înfipte în pământ. Unul dintre ei a început chiar să se usuce pentru că nu se mai poate hrăni. Vreo cinci tei au şi căzut, la furtună. Dacă mai vine încă una la fel de puternică, n-ar putea să mai cadă şi alţii? Lăsaţi aşa, copacii sunt un pericol pentru trecători şi pot lovi şi maşinile parcate vecinătate. Ar trebui adus pământ pentru a li se restabili poziţia”, este de părere Damian Niţă.

 Trecând prin zonă, un alt locatar de la blocurile M, Petru Nilcă, de 75 de ani, spune că lucrările trebuiau gândite altfel.

„Nu spun că nu era nevoie de spaţii de parcare aici. Dar nu aşa trebuia făcute lucrurile. Cum să laşi copacii cu rădăcinile pe afară? Dacă se prăbuşesc peste un lumea care trece? În plus, e uşor să tai un copac căruia iau trebui zeci de ani să crească. Dar să pui altul la loc e la fel de uşor?” se întreabă retoric Petru Nilcă.

Administraţia Domeniului Public: „Sesizăm Primăria!”

Directorul Administraţiei Domeniului Public (ADP) Galaţi, Eduard Grosu a declarat că nimeni nu i-a sesizat direct această problemă şi că, potrivit procedurii, Primăria nu trebuie să ceară aviz pentru astfel de lucrări ADP-ului.

„Chiar voi verifica situaţia din zona respectivă şi vom înainta o cerere către Primărie. Într-adevăr, am avut copaci căzuţi în zonă, la cea mai recentă furtună puternică. Trebuie să intervenim acolo cu pământ. E necesar să pregătim alveolele şi să executăm lucrările. Ceea ce vă pot spune este că situaţia nu este singulară, în oraş”, a declarat Eduard Grosu.

„Se va aduce pământ de la Vânători!”

Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Mihai Costache, a precizat că problema este în atenţia municipalităţii. „S-a identificat o sursă de pământ în zona Vânători şi până la finele săptămânii viitoare se va efectua un transport. Pământul urmează să fie folosit în mai multe zone din oraş, printre care şi strada Coşbuc”, a precizat Mihai Costache.

Citit 1186 ori Ultima modificare Marți, 21 August 2012 18:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.