Fratele celui ucis la Umbrăreşti face greva foamei pentru a urgenta ancheta procurorilor
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Fratele celui ucis la Umbrăreşti face greva foamei pentru a urgenta ancheta procurorilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ancheta procurorilor cu privire la conflictul care a avut loc în seara de 1 octombrie la Umbrăreşti, în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte două au ajuns la spital, nu s-a încheiat încă. Anchetatorii continuă audierile şi susţin că „nu există încă elemente noi cu privire la măsurile preventive faţă de cei zece suspecţi”. Tocmai acest lucru le-a supărat pe rudele lui Marian Săndică, cel care şi-a pierdut viaţa luni noapte la Umbrăreşti. Fratele şi soţia lui Marian au venit la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi pentru a fi audiaţi.

Refuz de hrană şi medicaţie
Imediat după audiere, Adrian Săndică a decis să rămână pe treptele Parchetului în semn de protest faţă de modul în care se desfăşoară ancheta. Ba mai mult, bărbatul a intrat în refuz de hrană şi de medicaţie de două zile. Deşi are nevoie de medicamente şi de hrană pentru a se recupera, Adrian Săndică nu îşi doreşte decât ca indivizii care i-au omorât fratele să ajungă după gratii. Şi, pentru asta, este dispus chiar să îşi dea şi propria lui viaţă. „Nu mai plec de aici. Vreau să vină un procuror de la Bucureşti să preia cazul. Printre persoanele implicate în scandalul de atunci sunt fini şi naşi ai şefului poliţiei de la Galaţi. Sunt 40 de criminali în liberate. Nu este nicio persoană arestată chiar dacă fratele meu este în mormânt de şapte zile. Noi suntem nişte oameni amărâţi, de la ţară. Cei care l-au băgat în mormânt pe fratele meu au vrut să mă omoare şi pe mine. Norocul meu a fost că am reuşit să opun rezistenţă. Am fost lovit şi eu cu săbiile şi topoarele. Sunt tăiat în mai multe locuri, dar am reuşit să scap. Au fost audiate persoanele şi au fost puse în libertate. Acum mi s-a spus că aceste persoane au fugit. I-au lăsat în libertate pentru a nu spune nimic despre ei. Vreau ca cei 40 de criminali să fie pedepsiţi. Fratele meu a fost omorât mai rău ca în vestul sălbatic”, a precizat fretele lui Marin Săndică.
Soţia îşi doreşte protecţie
Alături de Adrian Săndică, la Parchet a fost şi soţia celui decedat. Femeia ne-a mărturisit că se simte ameninţată şi că doreşte să fie protejată de autorităţi. Le-am cerut protecţie. Soţul meu a fost ameninţat. Mi s-a spus să nu dorm acasă sau să apelez la cumnatul meu, dacă nu mă simt în siguranţă. Vreau ca aceşti criminali să fie prinşi. Am o fetiţă de şapte ani şi vreau să o ştiu în siguranţă. A rămas deja fără tată. Noaptea trec tot felul de maşini pe lângă casă şi mă simt vânată. Anchetatorii m-au întrebat doar ce pretenţii am de la criminali. Se pare că vor să îmi dea bani pentru copil”, ne-a declarat Adriana Rusu, soţia lui Marian Săndică.

Imediat după ce au stat de vorbă cu jurnaliştii, cei doi au revenit în biroul procurorilor şi au cerut, în mod expres, protecţie. „Soţia a cerut protecţie şi se va dispune ca un echipaj de poliţie să supravegheze locuinţa. Se pare că femeia se simte ameninţată pentru că locuieşte în aceeaşi casă cu fratele soţului. Din declaraţiile sale a reieşit faptul că se teme de o posibilă răzbunare la adresa cumnatului ei”, ne-a precizat Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.
Ancheta în acest caz continuă şi până la finalul ei poliţiştii şi jandarmii vor patrula, cu efective mărite, în zona de conflict.

Citit 4530 ori Ultima modificare Marți, 09 Octombrie 2012 23:54

2 comentarii

 • postat de mortu
  Duminică, 14 Octombrie 2012 20:44
  Ceea ce face ADRIAN SANDICA este o piesa de teatru,ii vrea pe ceillalti dupa gratii sa poata beneficia el de profitul de la halda de zgura,sa fie intrebati oamenii din sendreni,movileni ,branistea ,independenta ,piscu si toata raza galati -tecuci de adi si marian chilotaru sa vedeti ce spun oamenii,cate sechestrari si amenintari cu bataia sau moartea au facut.ii stie toata raza galati-tecuci,cine sunt si de ce sunt in stare.
  0
  1
  Raportează
 • postat de suparatu`
  Miercuri, 10 Octombrie 2012 15:16
  Tigani boritzi, le-a placut sa ia bani cu sacul de pe urma fierului vechi, cu Mercedesuri, Palate cu turnuletze si multe altele, acum trebuie sa le placa sa suporte consecintzele ! Shi sa nu mai joace teatru cu greva foamei, sunt nishte hotzi. Totzi.....
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.