Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
3 comentarii

Printr-o decizie a Curţii Supreme, adjunctul şefului IPJ Galaţi, comisarul-şef Daniel Miron, a fost trecut pe o funcţie de execuţie până când se vor finaliza procesele prin care încearcă să îşi păstreze scaunul de coordonator al serviciilor de investigare a fraudelor, investigaţii criminale şi circulaţie


Comisarul-şef Daniel Miron, singurul din „garnitura” de adjuncţi rămas pe poziţie în urma controalelor făcute în toamna anului trecut la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Galaţi, nu vrea să lase din mână cu una cu două poziţia secundă la comanda instituţiei. Fost şef al IPJ până în urmă cu doi ani, Miron, împreună cu fostul său coleg, comisarul-şef Doru Geru, a început luptele prin instanţe imediat ce superiorii de la Bucureşti au decis ca, din cauza deficienţelor manageriale constatate în activităţile lor, să fie destituiţi din funcţii şi mutaţi pe poziţii inferioare. Dacă Geru a preferat să se judece din postura de „bolnav”, fiind, pe parcursul proceselor cu IGPR şi Ministerul Administraţiei şi Internelor, mai mult prin concedii medicale, care în cele din urmă i-au atras declararea ca inapt pentru munca în poliţie, Miron îşi susţine cu insistenţă cele două cereri prin care să-şi asigure continuitatea la cârma Poliţiei Galaţi.
Miron, destituit de Înalta Curte
Ofiţerul nu vrea doar să obţină anularea dispoziţiei de destituire nr. 5171 din 11 noiembrie 2011 emisă de IGPR, ci să rămână pe funcţie până la definitivarea procesului pe fond. Cu cât procesele ajung la instanţe mai înalte, cu atât şansele adjunctului par să fie mai mici. Dacă la Galaţi a avut deocamdată sorţi de izbândă în ambele cereri, magistraţii Înaltei Curţi, la care au ajuns dosarele, par să nu fie de acord cu deciziile date de colegii de la Curtea de Apel.
Solicitarea de desfiinţare a actului care îl dă jos din scaunul de adjunct pe Daniel Miron, înregistrată sub numărul 1574/44/2011, s-a bucurat de succes la Curtea de Apel Galaţi, care a hotărât, conform deciziei emise pe 24 mai 2012, să admită cererea de anulare.
IGPR şi MAI au atacat cu recurs sentinţa la Înalta Curte, instanţă care, pe 21 septembrie 2012, a dat o decizie în defavoarea adjunctului IPJ. Magistraţii Curţii Supreme au admis recursurile şi au casat decizia magistraţilor gălăţeni prin care aceştia dispuneau suspendarea dispoziţiei 5171 din 11 noiembrie 2011, trimiţând dosarul spre rejudecare la Curtea de Apel - secţia contencios administrativ şi fiscal.
Decizia Înaltei Curţi, care este irevocabilă, prevede totodată trecerea comisarului Miron pe o funcţie de execuţie până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a proceselor.
Problema este că, momentan, la IPJ nu sunt funcţii vacante de ofiţeri specialişti gradul I. „Domnul Miron va fi pus la dispoziţie, ceea ce presupune că funcţia pe care a ocupat-o până acum, cea de adjunct pe probleme de investigaţii criminale, investigare fraude şi circulaţie, va rămâne vacantă. Atribuţiile sale vor fi preluate de mine”, ne-a declarat cms. Dănuţ Lefter, inspectorul şef al IPJ Galaţi.
Ce presupune punerea la dispoziţie
Punerea la dispoziţie a unui inspector şef adjunct presupune că acesta nu doar că va pierde indemnizaţia de conducere, urmând să primească drepturile băneşti de la data intrării în vigoare a acestei măsuri, dar şi că va executa numai sarcini şi atribuţiuni stabilite în scris de inspectorul şef. Potrivit Legii 360 din 2002 cu modificările şi completările ulterioare, această măsură se poate dispune pentru o perioadă de cel mult trei luni. În cazuri excepţionale, acest termen poate fi prelungit o singură dată, cu cel mult trei luni. Cât timp va fi pus la dispoziţie, comisarul-şef Daniel Miron va putea participa, in condiţiile legii, la concursuri sau examene pentru ocuparea unei funcţii vacante.

Citit 5533 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Octombrie 2012 22:32

3 comentarii

 • postat de Nick Joi, 18 Octombrie 2012 13:28 Link la comentariu
  0
  1

  Alo da de spaga pt obtinerea permisului vad ca nu se spune nimic...ei bine s-a ajuns la 200 euro. E chiar atat de stransa actiunea asta , ca vad ca nu se spune nimic. Deh oamenii au rate mari si nu se descurca din leafa de bugetar.Noi ROMANII suntem prosti de toleram aceste specimene...si pe asta se bazeaza si ei. I-a un flagrant pe filiera sa le mai scada din impresii. Se pare ca cinstea e o rusine...si noi traim cu rusinea in suflet ascunsa, iar virusii se dezvolta in voie.

  Raportează
 • postat de Sindromul Șoric a năpădit inspectoratele județene de poliție. Joi, 18 Octombrie 2012 07:43 Link la comentariu
  0
  1

  Sindromul Șoric a năpădit inspectoratele județene de poliție, unde băieții deștepți își fac veacul printr-o eficiență ambiguă fără o activitate stradală adecvată cerințelor de apărare a siguranței stradale a cetățenilor români sau de altă cetățenie. Golăneala stradală, de cartier, își face prezența după ora 22 în jurul barurilor active până dimineață, normal dacă activitatea poliției locale este de opt ore pe timp de zi.

  Raportează
 • postat de Basil Joi, 18 Octombrie 2012 04:00 Link la comentariu
  0
  0

  Faimoasa noastra militie galateana se poate mandrii cu 2 fosti comandanti care au plecat in capitala patriei pentru ''fonctii'' la nivel ''nationale''.Primul a fost numit via dascalescu comandat militie transporturi,al 2-lea a fost numit rector via masterate-doctorate -protocoale .Ambii s-au remarcat prin conducere autovehicole rutiere.Primul a condus un autotren cu cadavre neindentificate dupa care s- sinucis.Al 2-lea a condus un AUDI sub influenta bahica dupa care s-a facut de KKT.LA MAI MARE...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.