UPDATE Descindere DIICOT la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. Cazul are legătură cu mafia condusă de Boldea

UPDATE Descindere DIICOT la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. Cazul are legătură cu mafia condusă de Boldea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE: Dr Valentin Boldea este suspectat de implicare în afacerile ilegale ale lui Mihai Boldea

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi, efectuează cercetări faţă de 5 învinuiţi, vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală, prev. de art. 7 al. 1 din Legea nr. 39/2003, art. 215 al. 1, 2, 3 şi 5  Cod penal, art. 9 al. 1 lit. b, c şi al. 2  din Legea  nr. 241/2005.

În acest scop, la data de 24 octombrie 2012 au fost efectuate 7 percheziţii domiciliare la locuinţele învinuiţilor precum şi la sediul Direcţiei de Sănătate Publică -DSP  din municipiul Galaţi.

În fapt, se reţine că învinuiţii Boldea Mihail şi Boldea Valentin au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat si învinuiţii Bivol Mircea, Hristu George, Petrea Andrei Mădălin şi Roşu Eugen,  în scopul obţinerii de beneficii financiare substanţiale prin creşterea artificială a cheltuielilor aferente unor achiziţii publice şi prin eludarea plăţii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat.

Astfel, membrii grupării au utilizat 8 societăţi comerciale, înregistrând operaţiuni comerciale fictive cu diverse mărfuri,  cu societăţi aflate în lichidare sau firme tip ”fantomă”, fapt ce a avut drept consecinţa directa diminuarea cuantumului taxelor datorate bugetului de stat .

În sarcina învinuiţilor se mai reţine că  au indus şi menţinut în eroare instituţii de stat – Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului si Sportului, Ministerul Mediului si Pădurilor si Ministerul Sanatatii - cu ocazia încheierii unor contracte având ca obiect reabilitarea unor obiective de interes public de pe raza municipiului Galati (unitati de invatamant si unitati spitaliceşti), prin modificarea unilaterala a cuantumului cheltuielilor aferente achiziţiilor de materiale si a contravalorii prestaţiilor efectuate, inclusiv prin utilizarea unor documente contabile false emise de către societati controlate direct sau indirect de către membrii grupării.

Învinuiţii au facturat lucrări şi prestări de servicii la preţuri supraevaluate şi au utilizat în mod ilegal sumele de bani, fără a respecta obligaţiile care le reveneau privind obţinerea şi folosirea acestor fonduri.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de estimat la suma de 450.000 de Euro.

La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi urmează a fi audiaţi învinuiţii, fata de care, raportat la probatoriul administrat, se vor dispune masurile legale.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de catre SRI.

Vom reveni.


 

ORA 8.00: Descinderi la sediul DSP Galaţi

În această dimineaţă, în jurul orei 8.00, o echipă de anchetatori de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) a descins la sediul Direcţiei de Sănătate PUblică (DSP) Galaţi. Anchetatorii erau însoţiţi de dr Valentin Boldea, director în cadrul DSP, care se pare că a fost preluat de la domiciliu.

Nu se ştie, deocamdată, dacă procurorii DIICOT au percheziţionat şi casa lui Valentin Boldea sau dacă percheziţionează doar biroul acestuia de la sediul DSP, însă către orele prânzului este anunţată o conferinţă de presă la care se vor face unele precizări.

Nici motivul descinderilor nu a fost încă dezvăluit mass-media, dar la mijloc nu pot fi decât două situaţii: fie este vorba despre dosarul privind certificatele medicale şi reţetele compensate falsificate pe bandă rulantă, fie despre dosarul penal în care este judecat fostul deputat Mihail Boldea, fratele lui Valentin Boldea.

Citit 4246 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Octombrie 2012 20:39

13 comentarii

 • postat de LUI adrian , director pdl
  Vineri, 26 Octombrie 2012 15:59
  bravooooo !!!!!!!!!!!!! Ai mare dreptate !!! La ISJ cand faceti descinderi ? Dar la scoli , precum Asachi, gradinitele din micro 40 , etc....... ??????
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gata m-am prins
  Miercuri, 24 Octombrie 2012 21:45
  Ptr Radu: Lasa vere, sa fim noi saraci si liberi, iar tu si aia pe care ii pupi in dos, la zbarna.Sunt mandru ca ma numar printre oamenii cinstiti,ca merg cu autobuzul, ca astept putinii bani pentru care am muncit,ca imi vad copii seara,ca ma trezesc cu ei dimineata.De ce sa fiu invidios pe tine si pe Boldea? Tu nu ai ceva ce eu si alti cateva milioane avem din plin si anume : LIBERTATE.Voi ramaneti asa "bogati" cum sunteti multi ani ,prizonieri ai faptelor voastre datatoare de bunastare.
  PS : sa va luati sapun lichid la voi ca ajuta in doua moduri,odata nu te apleci pentru el si poate fi si un bun lubrefiant la funduletul vostru finut plimbat prin Jeep-uri.
  0
  0
  Raportează
 • postat de te-ai prins greu
  Miercuri, 24 Octombrie 2012 21:27
  Da' pe fratii lu' Hitler, Stalin, etc. nu i-au gasit complici la genocid sau instigatori?
  Mai, este deja o vina sa ai rude - nu-i asa ca trebe' pusi la plata toti dintr-o familie? asa cum lucreaza fameglia gipsy-pdl-ista, in familie!
  Chiar ca nu mai e nevoie de legi si de avocati ca forta bruta este in plina inflorire.
  Veti vedea ca Boldea (Mihai) a fost "scos la inaintare" pentru validarea moralei: "unde dai si ... unde crapa".
  Chiar nu vedeti ca la cat ziceau ei ca ar fi ... 1 mil euro s-a actionat "il gasim si in ingaura de sarpe" (pe Boldea) iar cand sute de milioane de euro sint papati lunar in "Famiglia" basista, brusc dispare Marta (-foiul), apar contracte cu anexe si subterfugii ("sa furam cu acte"!) care duc si la Galati la mari "business-mani" cu radacini fotbalistice, "ajutati" (dezinteresat, desigur) de fsn/pdsr/pcr-isti, pocaiti... , apar "spalatori" de infractiuni pana la nivelul CCR...
  Arestul trebuie justificat cumva pentru fraierii care cred in justitie...
  Iata: noi tentacule, mai multi borfasi sint in schema jafului imobiliar ..
  Unde statea coruptia, minciuna, furtul... auzi!?! grup infractional organizat pentru ce? pentru 1 milion euro??
  praf in ochi, nu numai ca nu-s prejudicii reale ci inscenari.
  Le doresc celor ilegal privati de libertate sa sarbatoreasca in familie, acasa si Craciunul si trecerea in noul an.
  Nu va bucurati la bazaconiile "scapate" ca actualizari informative in presa.
  Ia vedeti la "nicky"/neica' toader si altii ca el - tari in gusa, negri-n suflet si cu mana lu..uu..unga dar la grupul infractional pdl cu base' - mot la rahat si masa amorfozata de sugaci obraznici si mincinosi
  0
  0
  Raportează
 • postat de Radu
  Miercuri, 24 Octombrie 2012 20:05
  Orasul asta e plin de retarzi care comenteaza pe net.
  Saracilor si invidiosilor
  0
  0
  Raportează
 • postat de Offside
  Miercuri, 24 Octombrie 2012 19:57
  Asta nu e ala care a pus Gps-uri la masinile institutiei sa prinda soferii cum fura motorina? Sa nu fure ei ,sa poata avea el ce fura...................Hotul a strigat ....HOTIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gata m-am prins
  Miercuri, 24 Octombrie 2012 19:50
  Pe la toate articolele anterioare cu referire la Boldea(Mihai sau Valentin) era unul ce ii apara de zici ca manca de la ei.Iata ca asa este,azi nu a mai aparut numele "Radu"......se pare ca este printre cei arestati.La multi ani!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vali
  Miercuri, 24 Octombrie 2012 18:42
  dictionarul economiei nationale:
  Consultanta - devalizare
  achizitie publica - spaga
  studiu de fezabilitate- bani pentru partid
  proiecte europene - tun financiar
  etc...
  0
  0
  Raportează
 • postat de B.D.
  Miercuri, 24 Octombrie 2012 14:37
  Dezvaluiti TOATE afacerile ilegale ale judetului. Spre exemplu, cum s-au cumparat si rascumparat terenuri pe sume de "n" ori mai mari in forme mai mult sau mai putin legale. Cu tot cu constructii! Si parc auto, pe mai nimik toata! In inima orasului, de catre niste oameni de bine! Care si azi sunt bine-mersi! Si mai arata si cu dejtu'!
  Ghici cu careeeeee?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Adrian director p.d.l.
  Miercuri, 24 Octombrie 2012 14:31
  La prejudiciul de 450.000 de euro cauzat de grupul infractional BOLDEA trebuie luate in calcul si cele 2.000.000 de euro alocate reabilitarii Grupului Scolar Asachi, aflat in fieful lui Boldea. In timp ce alti directori au refuzat astfel de contracte pe care scria PUSCARIE (cazul directorului Haulica, de la Metalurgic, care a platit un astfel de refuz cu functia, fiind de notorietate in Galati), directorul de la Asachi a intrat in aceasta cardasie si a semnat respectivul contract de reabilitare ce ar trebui cercetat cu mare atentie de D.N.A.
  0
  0
  Raportează
 • postat de martor.....
  Miercuri, 24 Octombrie 2012 12:36
  DACA SUNTETI ASA DE TARI SI DEZVALUITI TOTUL, VOI ZIARISTILOR, DATI CURS LA ACHZITIILE , LICITATIILE, SI LUCRARILOR FOARTE DUBIOASE EFECTUATE LA DIRECTIA PENTRU SPORT SI TINERET GALATI, DE CATRE FOSTA DIRECTOARE IRINCU MARIA MAGDALENA. DESI SE STIE, S-A SCRIS, AU FOST RECLAMATII... NIMENI NU SE SESIZEAZA. CE A FACUT ACEASTA FEMEIE DIN ACEASTA INSTITUTIE, GREU DE IMAGINAT PENTRU O FEMEIE.ACUM S-A PUS PE FACUT COPII, PROBABIL SA SCAPE DE EVENTUALELE CONTROALE...
  0
  0
  Raportează
 • postat de irina
  Miercuri, 24 Octombrie 2012 10:43
  Astia vor sa faca rau familiei asteia pe banda rulanta!!! Niste jigodii
  0
  0
  Raportează
 • postat de ...!?
  Miercuri, 24 Octombrie 2012 10:04
  Intrebati-l pe seful DSP, cat a costat inlocuirea geamurilor termopan da la sediul ISS, de cea mai proasta calitate...?!?!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Adi N.
  Miercuri, 24 Octombrie 2012 09:54
  Pe ei si pe mama lor!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.