Jaf ca în filme la Movileni! Vezi ce au furat hoţii şi cum au fost ei identificaţi

Jaf ca în filme la Movileni! Vezi ce au furat hoţii şi cum au fost ei identificaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autorii au fost identificaţi după o urmă de dinţi * Doi dintre ei au primit mandate de arestare în lipsă şi au fost daţi în urmărire prin Interpol * Acuzaţii de tâlhărie, violare de domiciliu şi lipsire de libertate * Dosarul a fost trimis în instanţă


Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au trimis în judecată trei gălăţeni acuzaţi de tâlhărie, violare de domiciliu şi lipsire de libertate. Cei trei, Marian Dincă, zis “Paică”, Conti Florea, zis “Culin”, şi Molnar Dincă, zis “Orient”, sunt acuzaţi că pe 2 februarie 2011 au intrat peste o familie din satul Movileni şi au sustras din casa acestora 160.000 de lei şi mai multe bijuterii din aur şi argint.

Furtul a fost anunţat la poliţie prin Numărul Unic de Urgenţă 112 chiar de părţile vătămate, soţ şi soţie, care le-au povestit anchetatorilor şi cum s-au întâmplat lucrurile. Hoţii au intrat în casă, în jurul orei 2.45, folosind una dintre uşile imobilului, care deşi era închisă nu era şi încuiată. Cei trei aveau feţele acoperite cu cagule şi purtau mănuşi. Părţile vătămate au imobilizate cu ajutorul unei role de scotch. Hoţii au fost şi foarte violenţi cu proprietarii imobilului, fapt rezultat şi din certificatul medico-legal care atestă că părţile vătămate au suferit mai multe leziuni traumatice.

Probe prelevate la faţa locului

Marian Dincă, Conti Florea şi Molnar Dincă au cotrobăit casa şi l-au obligat pe proprietar să le deschidă şi seiful unde se aflau banii. După ce au strâns toate bunurile de valoare, hoţii au plecat nu înainte însă de a avea grijă că victimele nu îi pot urmări. Astfel, bateriile de la telefoanele mobile ale acestora au fost scoase şi ascunse, împreună cu cheile de la maşină. Acestea au fost găsite câteva zile mai târziu, în livingul casei.

Imediat după plecarea celor trei, una dintre părţile vătămate a reuşit să se elibereze, rupând banda adezivă cu care fusese legată, şi a ieşit în curtea casei, unde a tras mai multe focuri de armă cu pistolul cu bile pe care îl avea în casă. Astfel au fost alertaţi vecinii şi cei doi soţi au primit ajutor.

Poliţiştii au strâns toate probele de la faţa locului. Printre aceste probe s-a numărat şi rola scotch, pe care a fost identificată o urmă. Dosarul a ajuns pe masa procurorilor, care au continuat cercetările. Hoţii nu au putut fi identificaţi foarte uşor, mai ales că au fost destul de precauţi. Dar cum nu există crimă perfectă, şi hoţii de la Movileni au scăpat ceva din vedere. Unul dintre ei a rupt banda adezivă cu dinţii. Astfel, procurorii, cu ajutorul colegilor din Franţa, au reuşit să-l identifice pe unul dintre suspecţi. Sătenii din Movileni au dat şi ei o mână de ajutor, spunându-le anchetatorilor numărul de la maşina hoţilor.

Arestaţi în lipsă, căutaţi prin Interpol

Aşa au reuşit anchetatorii să identifice persoanele care au intrat peste cei doi soţi în februarie 2011. Din păcate însă, banii şi bunurile furate au fost folosite de hoţi pe post de paşaport pentru a fugi din ţară. Unul dintre hoţi este căutat până şi în Franţa, pentru mai multe infracţiuni.

Procurorii au strâns probe suficiente pentru a cere arestarea în lipsă pentru Marian Dincă, Molnar Dincă şi Conti Florea. Judecătorii au decis însă să emită mandate de arestare în lipsă doar pentru Marian Dincă şi Conti Florea, care au şi fost daţi în urmăriere prin Interpol. Procurorii au făcut însă recurs, cerând Tribunalului Galaţi şi arestarea lui Molnar Dincă.

Chiar şi fără a-i avea pe hoţi după gratii, dosarul a fost trimis în instanţă, unde îşi va urma cursul firesc.

Citit 4781 ori Ultima modificare Marți, 06 Noiembrie 2012 19:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.