Cutremur la vârful Poliţiei Tecuci! Comandantul destituit, adjunctul la pensie

Cutremur la vârful Poliţiei Tecuci! Comandantul destituit, adjunctul la pensie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisarul şef Florin Balcan a fost dat jos din funcţie în urma unui control ministerial, iar adjunctul său, comisarul-şef Ionel Flechea, a cerut trecerea în rezervă


După aproape 12 ani de comandă neîntreruptă a Poliţiei Municipiului Tecuci, comisarul şef Florin Balcan este nevoit să părăsească funcţia. Şeful poliţiei din nordul judeţului a primit zilele trecute decizia prin care este înlocuit la comanda instituţiei şi va trebui, pe viitor, să ocupe o funcţie inferioară, de execuţie.

"Şeful Poliţiei Tecuci a fost sancţionat cu mutarea într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut", ne-a precizat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Destituirea lui Balcan din funcţia de comandant survine unor verificări pe care corpul de control al ministrului de Interne le-a făcut la Poliţia Tecuci, la începutul acestui an. Ca urmare a acestor verificări, echipa a constatat anumite "deficienţe manageriale", care de altfel constituie şi motivul oficial specificat în decizia de destituire din funcţie. Acestea l-au trimis pe comisarul-şef Balcan în faţa comisiei de disciplină a Inspectoratului General al Poliţiei Române şi l-au determinat pe chestorul Petre Tobă să-i semneze decizia de trecere într-o funcţie inferioară.

"Nu comentez în niciun fel această decizie. Este dreptul meu să o atac în justiţie, dar nu m-am hotărât încă dacă o voi face sau nu", s-a rezumat să ne declare comisarul şef Florin Balcan, contactat telefonic.

Cel care a fost şef al Poliţiei Tecuci de la 1 mai 2001 pleacă din funcţie "la pachet" cu adjunctul său, Ionel Flechea, care a preferat să iasă la pensie.

În aceste condiţii, singurul care va conduce în următoarea perioadă Poliţia Tecuci este comisarul-şef Marius Rotaru, adjunct al Poliţiei Municipiului Galaţi.

"Comisarul şef Rotaru este împuternicit la comanda Poliţiei Tecuci pentru o perioadă de trei luni. Am ales această variantă deoarece este specialist pe ordine publică şi la Tecuci aceasta este principala problemă. Urmează să desemnăm un ofiţer pe funcţia de coordonator al serviciului de ordine publică şi judiciar de la Poliţia Municipiului Galaţi", ne-a precizat cms. Dănuţ Lefter, şeful IPJ Galaţi.

Citit 8059 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Aprilie 2013 13:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.