Cutremur la vârful Poliţiei Tecuci! Comandantul destituit, adjunctul la pensie

Cutremur la vârful Poliţiei Tecuci! Comandantul destituit, adjunctul la pensie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisarul şef Florin Balcan a fost dat jos din funcţie în urma unui control ministerial, iar adjunctul său, comisarul-şef Ionel Flechea, a cerut trecerea în rezervă


După aproape 12 ani de comandă neîntreruptă a Poliţiei Municipiului Tecuci, comisarul şef Florin Balcan este nevoit să părăsească funcţia. Şeful poliţiei din nordul judeţului a primit zilele trecute decizia prin care este înlocuit la comanda instituţiei şi va trebui, pe viitor, să ocupe o funcţie inferioară, de execuţie.
"Şeful Poliţiei Tecuci a fost sancţionat cu mutarea într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut", ne-a precizat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.
Destituirea lui Balcan din funcţia de comandant survine unor verificări pe care corpul de control al ministrului de Interne le-a făcut la Poliţia Tecuci, la începutul acestui an. Ca urmare a acestor verificări, echipa a constatat anumite "deficienţe manageriale", care de altfel constituie şi motivul oficial specificat în decizia de destituire din funcţie. Acestea l-au trimis pe comisarul-şef Balcan în faţa comisiei de disciplină a Inspectoratului General al Poliţiei Române şi l-au determinat pe chestorul Petre Tobă să-i semneze decizia de trecere într-o funcţie inferioară.
"Nu comentez în niciun fel această decizie. Este dreptul meu să o atac în justiţie, dar nu m-am hotărât încă dacă o voi face sau nu", s-a rezumat să ne declare comisarul şef Florin Balcan, contactat telefonic.
Cel care a fost şef al Poliţiei Tecuci de la 1 mai 2001 pleacă din funcţie "la pachet" cu adjunctul său, Ionel Flechea, care a preferat să iasă la pensie.
În aceste condiţii, singurul care va conduce în următoarea perioadă Poliţia Tecuci este comisarul-şef Marius Rotaru, adjunct al Poliţiei Municipiului Galaţi.
"Comisarul şef Rotaru este împuternicit la comanda Poliţiei Tecuci pentru o perioadă de trei luni. Am ales această variantă deoarece este specialist pe ordine publică şi la Tecuci aceasta este principala problemă. Urmează să desemnăm un ofiţer pe funcţia de coordonator al serviciului de ordine publică şi judiciar de la Poliţia Municipiului Galaţi", ne-a precizat cms. Dănuţ Lefter, şeful IPJ Galaţi.

Citit 7819 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Aprilie 2013 13:31

5 comentarii

 • postat de gogoie
  Luni, 13 Mai 2013 18:27
  de jigodia de pisarciu nu se ocupa nimeni?aolooooo ministeru aveti serviciu de informati,interesativa in detalui,croatia la un momnet dat a schimbat toata politia ,cel mai in varsta avea 25 de ani scolit in austira,vedeti unde i croatia azi,face-ti curat altfel se va vorbi urat de voi
  0
  1
  Raportează
 • postat de bagaciosul
  Miercuri, 08 Mai 2013 16:20
  da elena nu cumva si tu faci parte din categoria lor nu mai esti la c.p.. caci flechea si balcan se bateau pe ciolan insa au ramas ...........ca un curcan fara pene numai ciolan si ai sa maninci flechea din ciocan caci nu te mai baga in seama cei pe care ii primeai cu sacosele si le dadeai calificativul.fugi din tecuci caci si pieton tot te amendeaza baietii nu te mai ia glod cu masina deacasa in fiecare dimineata stateai in fata ca un crenvust si cind ajungeai la treaba te fierbeai sa iasa spaga ha ha ha ha
  0
  0
  Raportează
 • postat de bagaciosul
  Miercuri, 08 Mai 2013 16:12
  asa ceva trebuia mai de mult sa se intimple deoarece era putreda toata conducerea politiei,mai ales judiciarul cu barbu in frunte,flechea nici nu mai vorbesc un mosier pe mosia politistilor asa sa autointitulat el un necunoscator al legilor insa taticul spagilor si protectorul hotilor impreuna cu barbu.inca nu sa curatat politia tecuci mai are uscaturi destule sunt unii care iau banii degeaba nu stiu ce fac si mai protejeaza si bisnitarii,hotii si toate categoriile de smenari. citi comercianti asa zisi din piata de legume tecuci sunt legali niici unul dar cumsai vada politia daca cotizeaza controlul ministrului se poate intoarce la tecuci caci aici sunt multe bube.cei de la circulatie nu le ajungi cu prajina la nas insa ei protejeaza totul in tecuci toate ilegalitatile impreuna cu taticul lor flechea,dar daca a plecat vor pleca si ei au rate de 5ori cit salariul cu ce le platesc si multe altele,mai trimiteti si sub acoperire la tecucidomnule ministru de interne si o sa va mirati ce gasiti,nu o sa va vina sa credeti despre coruptie si corupti in politia tecuci.
  0
  0
  Raportează
 • postat de ELENA
  Joi, 25 Aprilie 2013 10:27
  "deficienţe manageriale" ha, ha , ha
  cand guvernantii fura pe ruptele se destiuie un comandat de politeie pentru " deficiente manageriale". Suntem de tot rasul.
  1
  0
  Raportează
 • postat de slujbas
  Miercuri, 24 Aprilie 2013 22:05
  Pe cand un control al Corpului de Control al ministerului si la IPJ Galati? Cate actiuni infractionale sunt inca cu autori necunoscuti si chiar mai grav, cu autori cunoscuti de d-lor, anchetatorii politisti, dar fara probe? M-a costat sanatatea lipsa d-lor de implicare.
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.