Genica Totolici, manager Transurb: „Avem troleibuze, dar nu avem ce face cu ele”

Genica Totolici, manager Transurb: „Avem troleibuze, dar nu avem ce face cu ele”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Am întrebat-o pe directoarea generală a SC Transurb SA, Genica Totolici, ce trasee s-au schimbat sau se vor schimba în curând datorită desfăşurării lucrărilor Programului ISPA de canalizare şi a altor lucrări.

„Deocamdată n-am schimbat decât traseul 35, care mergea de la Piaţa Centrală spre Bariera Traian”. În locul tramvaiului, s-a introdus un autobuz, care merge pe acelaşi traseu, pe lângă liniile de tramvai. Frecvenţa: la jumătate de oră. De asemenea, se va scoate linia de tramvai de pe strada Bucovinei.

Troleibuzele circulă numai pe traseul 102. S-a renunţat la traseul de troleibuz 104 din cauza unor lucrări. Autobuzul care suplineşte traseul face ocolire pe la Spitalul de Copii.  „Avem troleibuze, dar nu avem ce face cu ele.”

Un traseu scurtat şi o legătură cu Metro

În continuare, Transurb vrea să reintroducă traseul de troleibuz nr. 101 din Micro 19 până în centru. „Traseul până la Parcul CFR este foarte lung şi din statistica noastră rezultă că, începând de pe Domnească, autobuzele nu mai merg atât de pline, ba chiar de la Grădina Publică merg goale până la Parcul CFR”.

De asemenea, Transurb va propune Primăriei înfiinţarea unui traseu între Metro şi centru sau Piaţa Centrală, „pentru că sunt foarte mulţi călători care vin din comunele limitrofe şi nu au cu ce să ajungă dinspre Metro spre Piaţă”.   

Nici un autobuz nu-i prea rău pentru Traian

Pentru cine şi-a dorit să călătorească într-un autobuz mai comod pe strada Traian, am aflat că tentativa de a introduce un vehicul nou s-a soldat cu stricarea acestuia în aceeaşi zi, din cauza hârtoapelor! Autobuzul tip MAZ a fost băgat a doua zi în reparaţie! Dacă în tramvai mergeai lin, ca pe… şine, cu autobuzul e, vorba lui nea Iancu, „zdronca-zdronca”… Rămâne să se (re)inventeze strada Traian.

O altă problemă s-a ivit pe strada Mihai Bravu, unde, datorită unei surpături apărute acum o lună şi jumătate, s-a suspendat circulaţia traseului de tramvai  36, spre gară. 

Deocamdată nu se opreşte…

Alte trasee de tramvai vor fi afectate probabil abia în luna august sau chiar septembrie în cartierul Aurel Vlaicu, pe strada Frunzei şi pe strada Oţelarilor, odată cu începerea în zonă a unor lucrări cu finanţare europeană.

Citit 3064 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.