Infarct la volanul unui autobuz cu pasageri

Infarct la volanul unui autobuz cu pasageri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un stop cardiac l-a împietrit pe un şofer de autobuz, maşina cu pasageri fiind la un pas de a ajunge în Dunăre.

Inexplicabil! Gheorghe Stan, de 51 de ani, era conducător auto al Transurb de peste 20 de ani. „Verificarea stării lui de sănătate a fost făcută chiar săptămâna trecută, la Spitalul CFR, fişa medicală indicând o sănătate perfectă”, explică Genica Totolici, directoarea Transurb Galaţi.

Cum s-a întâmplat, aşadar, ca omul să sufere un infarct chiar vineri, în timp ce îşi conducea autobuzul Isuzu, cu pasageri în el, spre Port?

Cinci maşini distruse, dar nici o victimă!

Încă nu este clar cum a  fost posibil aşa ceva! Gheorghe Stan, şofer Transurb, avea 51 de ani şi, conform fişei medicale eliberate de specialiştii din cadrul Spitalului C.F.R., avea o stare perfectă de sănătate. Cu toate acestea, conducătorul auto de pe un mijloc de transport în comun (autobuzul marca Isuzu, GL 03 WZO) a căzut victimă unui infarct petrecut chiar pe traseu.

Maşina s-ar fi putut foarte bine transforma în submarin, ea fiind în pericol de a plonja în Dunăre. Cu ultimele puteri însă, aflat la un pas de moarte, şoferul a tras de volan, autobuzul oprindu-se în câteva maşini parcate pe contrasens. Nu s-a înregistrat nicio victimă.

„Ajuns vineri, la ora 17,20, pe strada Portului, în dreptul restaurantului „Dune”, şoferul nu a mai putut, în momentul producerii stopului cardiac, decât să vireze autobuzul spre parcarea de pe contrasens”, declară comisarul Viorel Cojocaru, din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi.

Aici maşina a zdrobit, conform declaraţiilor martorilor, un Volkswagen Passat, care a fost proiectat într-un Renault Megane, care a buşit apoi alte trei Loganuri.

Cei cinci pasageri din Isuzu s-au ales doar cu o sperietură groaznică, o fetiţă de 10 ani primind chiar asistenţa ambulanţei ajunsă de urgenţă la fala locului.

„Medicul de pe ambulanţă nu a putut decât să constate decesul şoferului, care, cu ultimele puteri, a virat maşina într-o parcare, reuşind să evite pietoni sau alţi participanţi la trafic. Din fericire, nu s-au înregistrat şi alte victime. Poliţia Rutieră nu se ocupă de verificarea stării de sănătate a conducătorilor auto de pe mijloacele de transport în comun. Acest lucru este responsabilitatea Transurb”, adaugă comisarul Cojocaru.

Examen perfect - pacientul mort pe traseu

„Tensiunea era bună, totul era în regulă”, spune Genica Totolici, directoarea Transurb Galaţi. „Pe 11 martie, când a făcut controlul periodic, de un an – conducătorii auto de pe mijloacele de transport în comun nu pot depăşi acest termen! – sănătatea lui era perfectă. Li se ia tensiunea, li se face o electrocardiogramă şi un examen la ochi. Autopsia a demonstrat că a murit din cauza stopului cardiac”.

„Transurb îşi trimite conducătorii auto şi vatmanii la spitalul CFR, pentru analizele periodice, pentru că avem mai multă încredere în această instituţie, fiind una de stat. Înainte erau la Romar, dar i-am mutat, pentru că nu puteam pune bază pe analize trimise la Bucureşti. Vor analiza dacă, în urma acestui incident, îi vom trimite în continuare tot la spitalul CFR”, încheie directoarea Transurb.

În maşinile parcate în faţa restaurantului „Dune”, de pe strada Portului, nu era nimeni. Singura victimă (dar nu a unui accident rutier, ci a slăbiciunii aparent spontane a propriului organism) este Gheorghe Stan, şoferul gălăţean de 51 de ani. Ştim, conducătorilor auto de pe autobuze sau tramvaie nu li se fac testele la care sunt supuşi piloţii de avion. Deşi, dacă stăm să ne gândim, şi călătorii din tramvai sau autobuz sunt la fel de oameni!

Rămâne o singură realitate: nu suntem niciodată feriţi de pericole! Vineri, un om pe moarte a salvat însă cinci vieţi, iar acest lucru nu poate fi trecut cu vederea.

În imagine, locul în care s-a petrecut accidentul

Citit 3294 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.