Peste 200 de apartamente vor fi scoase la vânzare în contul datoriilor la întreţinere

Peste 200 de apartamente vor fi scoase la vânzare în contul datoriilor la întreţinere
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Apaterm a pus în mişcare procesul de vânzare la licitaţie a apartamentelor datornicilor. Este vorba despre o primă tranşă de apartamente, despre care "Viaţa liberă" a scris la sfârşitul anului trecut, dar şi despre o listă mult mai consistentă pentru care asociaţiile au cesionat creanţele către distribuitorul local de agent termic.

"Până la sfârşitul lunii ianuarie, Apaterm va valorifica prin licitaţii publice cu strigare două creanţe, în sumă de peste 10.000 de lei. În perioada imediat următoare, Apaterm va valorifica şi alte creanţe cesionate de asociaţii de proprietari, prin vânzarea la licitaţie a apartamentelor datornicilor", se arată într-un răspuns al Apaterm la o solicitare a "Vieţii libere".

De altfel, acesta pare a fi doar începutul, întrucât conducerea Apaterm a decis să ia cele mai drastice măsuri împotriva celor care nu şi-au plătit ani la rândul datoriile. "Apaterm a pus în executare peste 200 de sentinţe definitive şi irevocabile, obţinute de asociaţiile de proprietari din Galaţi împotriva datornicilor. Vânzarea bunurilor acestora, pentru recuperarea datoriilor la întreţinere, urmează să fie făcută în perioada imediat următoare, prin licitaţii publice", se mai arată în răspunsul formulat de conducerea instituţiei.

Citit 15647 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Ianuarie 2014 17:33

23 comentarii

 • postat de sica
  Marți, 11 Februarie 2014 11:08
  86.34.10.***
  Sunt un chirias al primarie cu datoriiile la zi si ma chinui sa fac un schimb de un an de zile cu un alt chirias al primarie care are datorii,am fost si la primarie si imi spune ca nu au nimic disponibil dar totusi datornici sunt multi si cu exsecutare silita daca citeste cineva mesajul meu si auziti pe cineva in situatii de evacuare si mai vrea totusi o locuinta fara datorii va rog sa mi trimiteti mesaj pe adresa sica296@gmail.com ofer garsoniera imbunatatita gresie,faianta,termopane,parchet + diferenta daca este cazul pentru apartament 2 camere sau trei.
  Daca aveti vecini sau cunostinte care sunt in imposibilitatea de a mai recupera ceva si ca sa nu ramana pe drumuri mai au si varianta de a face un schimb si sa scape de datorii si sa ramana si cu patru pereti.
  va multumesc pentru intelegere si doamne ajuta.
  0
  1
  Raportează
 • postat de Cristian
  Duminică, 09 Februarie 2014 15:48
  89.136.5.***
  Investitorii in imobiliare își freacă mâinile bucurosi. Dar sa nu va pierderi speranța, aceștia care cumpara imobile la licitație si le vand la prețul pieței vor pierde mai mult in viata! Nu le doriți raul pentru ca se întoarce....la copii, părinți...se vor bucura in momentele de fata, dar Dumnezeu nu doarme si te lovește cand nu te aștepti! Sa muncească cinstit nu vor putea...dacă au executorii judecatoresti care le vând ponturile cu executările...o sa vadă ei...
  0
  2
  Raportează
 • postat de gina
  Marți, 21 Ianuarie 2014 13:35
  89.122.82.***
  Nu toata lumea are bani si nu plateste la intretinere, sau face concedii in strainatate. Mai sunt si oameni care chiar nu mai pot plati si nu au unde se duce...pur si simplu.Soacra mea este bolnava de cancer, pensionata pe caz de boala, socru meu nu are niciun venit ca nu il angajeaza nimeni la varsta lui ,aproape 60 de ani si au datorii foarte mari la intretinere.Toti banii care i-au avut s-au dus pe doctori, tratamente,etc.Ar trebui sa fie asigurate de primarie niste locuinte pentru oamenii nevoiasi.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Catalin
  Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014 00:32
  89.136.4.***
  Unde gasesc preturile de pornire la respectivele licitatii? Astea ar trebui sa fie chilipiruri, si as vrea si eu un chilipir...

  Pentru bocitori, nu le mai plangeti de mila...curent, cablu si internet au toti...pe alea pot sa le plateasca. Cunosc familie cu venit de 5000 de lei lunar...da da...50 de milioane vechi, care au datorii de 270 de milioane vechi la intretinere, si nu le mai pasa...concediile sunt concedii la ei. Asa ca, hai mai sictir cu atat mila pt scarbele astea! sa-i dea afara! Sa doarma pe canalizare daca vor caldura!
  5
  2
  Raportează
 • postat de avenger
  Joi, 16 Ianuarie 2014 21:04
  5.13.187.***
  Pina la 1 martie mai sunt vreo 40 de zile.
  Un fleac!
  Cam atita dureaza pina se indeplinesc toate procedurile executării silite, asa ca nu da oamenilor sperante desarte. Vor ajunge pe stradă. Punct.
  1
  3
  Raportează
 • postat de Vero
  Joi, 16 Ianuarie 2014 20:23
  5.13.229.***
  Art. 578 din Codul de Procedura Civila la alin. (1) si (2) dupa cum urmeaza :

  Art. 5781

  (1) “Nicio evacuare din imobilele cu destinaţie de locuinţă nu poate fi făcută de la data de 1 decembrie şi până la data de 1 martie a anului următor, decât dacă creditorul face dovada că, în sensul dispoziţiilor legislaţiei locative, el şi familia sa nu au la dispoziţie o locuinţă corespunzătoare ori că debitorul şi familia sa au o altă locuinţă corespunzătoare în care s-ar putea muta de îndată.”
  1
  6
  Raportează
 • postat de @unu @ella
  Joi, 16 Ianuarie 2014 18:42
  5.13.225.***
  @unu
  @ella

  Dupa cum s-a mai spus si pe aici de catre altii si destul de clar, nu-i permiti sa acumuleze o datorie prea mare, asa cum nici Electrica, nici Distrigaz, nici Orange, nici chioscul din colt de la care iei pe datorie nu-si lasa clientii ani de zile sa consume fara sa plateasca. Nu ii umpli pervers , precum camatarii, lista de plata cu penalitati ci sistezi serviciul gradual, din luna a doua de neplata. Adica blindare, debransare, etc. Dar nu s-a vrut, a existat o complicitate intre Apaterm, primarie si rau-platnici din care acum sufera cu totii. Asta e problema, nu simpliste rezolvari cu datul afara.
  Cat despre salbaticii ce navalesc unii peste altii la platitul impozitelor, ca la reducerile din mall-uri, trebuie stiut ca-s demni nu doar de dispret ci si de compatimire, CACI AU LA DISPOZITIE TOTUSI TREI LUNI, IAR OMORUL ASTA E NEJUSTIFICAT, dupa aceasta saptamana cozile incepand sa se diminueze si relaxeze. Dar probabil ca la unii exista o tentatie morbida catre scandal, practicat ca un sport.
  2
  12
  Raportează
 • postat de Anonim
  Joi, 16 Ianuarie 2014 15:14
  5.13.234.***
  Nu va bucurati de raul altuia cati la suta au bani de intretinere si cat a furat apatermul[CUBASA] din pensie de 600 -700 si mai ei si pastile probleme de sanatate sunt si care din icomoditate nu platesc !!!
  1
  6
  Raportează
 • postat de ella
  Joi, 16 Ianuarie 2014 15:14
  95.77.107.***
  Bine ca se duc si fac craciunul si revelionul prin strainataturi,dar uita de datoriile catre stat.Nu am nici un fel de mila fata de cei ce vor fi csosi afara din case.SaRMANII PENSIONARI CUM POT FI CORECTI SI CUM AU LUAT bruma de pensie se duc si achita intretinerea si celelalte datorii catre stat.Am vazut nesimtiti care rideau de pensionarii care au stat cite 4 ore in frig sa/si achite impozitele la finante pe anul in curs.Mai mare rusinea.Citi bosi din acest oras,care se dau mari milionari in euro nu/si achita datoriile catre stat?Daca ar invata ceva din bunul simt al celor batrini.Rusine...
  10
  8
  Raportează
 • postat de unu
  Joi, 16 Ianuarie 2014 14:49
  82.137.15.***
  Si super corect ar trebui primaria sa faca controale si la asociatia de proprietari daca s-au calculat bine contributia fiecaruia. Daca Apatermul a calculat bine gigacaloria si nu a incarcat-o excesiv. Atunci acesti oameni care timp de 24 de ani nu au achitat un leu nu au nici o scuza. AFARA IN PLOAIE.
  Si domnu primar schimbati sintemul de incalzire al Orasului
  5
  15
  Raportează
 • postat de unu
  Joi, 16 Ianuarie 2014 14:26
  82.137.15.***
  DACA NU VA PERMITETI SA TRAITI DECENT SI CIVILIZAT intr-un oras, de ce nu va mutati la tara?
  UNde trebuie sa faci 1 km dupa apa rece pana la fantana, sa-ti faci nevoiele in gradina, sa mananci ce cultivi si muncesti, ca sa ai caldura trebuie sa te duci la padure sa tai lemne, sa ai caruta sa le aduci acasa, este munca multa sa tii un cal, nu?
  LA apartament da-i drumu la apa calda faci dus, baie, caldura ai ca este inimos primarul si partidul, mancare de la ajutoare sociale, pentru ce sa te mai duci la munca? TE mai ajuta un fraier care ii este mila, apoi spui BA DA PROST II OMU CARE DA. Te mai duci pe la biserica cu cersitu. FAci datorii la magazinul de la coltul scarii, pe la alte consignatii si prieteni si uite ai trait UN SFERT DE VEAC FARA SA RIDICI ODATA SAPA SAU BAROSUL.
  DACA vroiai sa platesti la intretinere, plateai cu alocatia copilului 40 x12 luni=480x18=8640 daca era bunavointa.
  AFARA SI STATI PRECUM CAINII IN CUSTI DIN CIOLOFAN, ASTA MERITATI.
  11
  9
  Raportează
 • postat de unu
  Joi, 16 Ianuarie 2014 14:14
  82.137.15.***
  @gopo, de mult nu mai tine combinatul SATUL ELECTRIFICAT GALATI in spate. Sunt alte firme mai mici care contribuie.
  NU MAI PLANGETI DUPA PUTUROSI.
  Daca se platea cate 30 lei pe luna ori 12 =360 pe an x 24 de ani = 8640lei adica exact 2 pachete de tigari, hai 3.
  Daca punem 150 pe luna x 12 luni = 1800 pe an ori 24 de ani = 43200, acesti oameni nu au platit niciodata nimic daca depasesc aceasta suma. ESTE REA VOINTA NU NEPUTINTA. 24 de ani de nesimtire si rea vointa.
  SUNt niste gypsy pe strada Morilor care au vila cu tabla Lindap si care aduna pet-uri. Cum pot acesti oameni sa adune bani, iar altii nu? VA mai specific un detaliu in fiecare dimineata fac comanda la 2 taxi-uri care ii transporta la tirighina la groapa de gunoi.
  DAR PUTUROSII DIN APARTAMENTE SE PLANG PENTRU CA ESTE TOTUL MOACA, PLATESC ALTI CONTRIBUABILI(fraieri).
  1
  11
  Raportează
 • postat de gopo
  Joi, 16 Ianuarie 2014 10:47
  188.26.29.***
  HA;HA;HA!!!Prea tarziu!!!Puteti sa scoateti la vanzare tot orasul ca nu veti mai face nimic.In 2-3 ani in Galati se va cumpara un bloc intreg cu o lada de bere cum se intampla deja in unele zone din tara.Singurul care mai tine orasul pe linia de plutire e indianul de la combinat.Daca pleca si asta in maxim un an economia Galatiului e in pomul de iarna.Asa ca nu va bucurati prea tare voi care santeti bugetari sau pensionari ca in curand o sa mai primiti putina mumu in loc de bani si veti fi si voi in imposibilitatea de a va plati facturile.HA;HA;HA!!!
  5
  23
  Raportează
 • postat de adrian
  Joi, 16 Ianuarie 2014 09:45
  5.13.217.***
  Facturi individuale ca la electrica si astfel nimeni numai ajunge sa acumuleze sute de milioane la intretinere.nu ai platit o luna, se sisteaza furnizarea si astfel ai o datorie de 1 2 mil.si numai ajunge nimeni in strada.stai fara apa, caldura si asta e.
  0
  32
  Raportează
 • postat de Deconectare, decuplare, debranșare....asta-i soluția să-ți salvezi apartamentul.
  Joi, 16 Ianuarie 2014 09:40
  109.98.102.***
  200 de apartamente scoase la licitație în care se găsesc în medie o familie formată din soț, soție și un copil, deci între 600-1 000 de suflete de om cel puțin rămași pe drumuri, scoși pe stradă, în stradă.....asta-i soluția???!!!??? Printre ei nu sunt cazuri sociale? Inuman, necreștinesc!!! Bine că știm, Apaterm este un pericol pentru viața omului ce se vrea să devină o firmă de imobiliare. Decuplare, deconectare, debranșare asta-i soluția dacă nu ai bani de plată.
  4
  22
  Raportează
 • postat de anonim
  Joi, 16 Ianuarie 2014 09:38
  82.137.11.***
  de ce nu se face ceva si cu administratorii de asociatie care tin banii in banca si nu livreaza catre societati? sau care pur si simplu fug cu banii?
  1
  33
  Raportează
 • postat de dana
  Joi, 16 Ianuarie 2014 09:14
  5.13.210.***
  O veche vorba romaneasca spune '' dezbina si condu''.Cam asta au facut onor maria sa dl primar, cu cetatenii orasului.Dar nu spunea dl primar ca la Apaterm sunt arhipline birourile de coconet aservit mariilor lor din primarie si CJ si pe care daca le-ar lua cineva la bani marunti, cu siguranta nu si-ar cunoaste fisa postului.
  De acolo vin cele mai multe datorii ale Apatermului.Noi ne straduim sa ne platim , cat putem fiecare, pt ca de ce sa nu recunoastem pe cetatean nu-l apara nimeni de excroci gen ISTA iar ei, in loc sa-si plateasca facturile restante la furnizorul de caldura, le plateste salarii...prime de tot felul ...bonuri de masa si cate si mai cate angajatelor din birouri.
  A tipat lumea in fiecare iarna ca sunt facturi prea mari la caldura si nu sunt justificate.Ca cei de la ISTA, umfla facturile la caldura si nu dau explicatii lamuritoare consumatorilor, de nu s-a sesizat atunci primaria si sa incerce sa faca ceva pt cetateni.Probabil ca nu s-ar fi ajuns la aceste situatii dezastruoase , daca se incerca cumva sa fie ajutat cumva si ''prostul'' care este furat pe fata .
  O sa dea lumea afara din case, si, ce?Credeti ca o sa scada datoriile Apatermului catre Electrocentrale?Stati ca vine acus, acus 1 Martie, si o sa aiba nevoie de bani de prime de 1 si 8 martie si o sa aiba nevoie de bani de prime si petreceri pentru coconet.
  Multumesc pentru atentie!
  3
  24
  Raportează
 • postat de romanulcelnaiv
  Joi, 16 Ianuarie 2014 08:51
  193.231.148.***
  Nu exista nici o scuza. Dar absolut nici una. Sunt batrani, care pot fi parintii nostrii, fratii nostrii care din cea mai umila pensie strang cu ambele maini si isi achita datoriile asa cum sunt ele, nesimtite, umflate, mincinoase pentru a tine pe picioare societati falimentare....Ma rog, ca se datoreaza saraciei, este adevarat. Acesta este sistemul politic in Romania. Ce alegem aia avem. Tot de saracie au luat drumul pribegiei cei mai multi romani stransi cu usa de viata nemiloasa. Pentru a se salva pe ei, familia lor, apartamentul, au ales munca la straini. Pentru toti cei care nu pot pleca, mai este solutia mersului la tara. Acolo nu iti cere nimeni intretinere. Decat sa ti-l execute prin licitatie mai bine il vinzi si din banii aceia iti cumperi o casuta batraneasca la tara.. Acolo nimeni nu moare de foame. De munca sa gaseste cat de cat. Orasul nu mai ofera nimic la momentul acesta. Totul este in declin. Este soarta oraseleor intens industrializate candva. Nu este normal sa sufere toata lumea pentru cativa care nu inteleg sa-si plateasca ceea ce se consuma. Nu te intreaba nimeni de ce nu platesti. Nimeni nu este dispus sa-ti rezolve problema. Trebuie sa devenim constienti ca avem viata si destinul in propriile maini si ca trebuie sa stim ce facem cu ele. Politicianul a ales sa devina politician de frica, ca sa nu ajunga candva in locul vostru. A fost mai istet cu o secunda mai devreme decat dv. El se gandeste la el, la familia lui...de ce s-ar gandi la dv. care nu v-ati lamurit inca cum este cu viata? Pe oricine ati alege la fel ar face. Comunismul avea de unde acoperi gaurile si pierderile. Capitalismul nu o va face niciodata. In viata nu numai plasma, telefonul mobil de ultima generatie sau masina din fata blocului cu datorii sunt importante. Satisfacerea necesitatilor se face gradual. Intai sa ai unde sta, apoi ce vedea, cu ce comunica...etc.
  4
  19
  Raportează
 • postat de NORDA
  Joi, 16 Ianuarie 2014 08:20
  86.35.62.***
  APA-CANAL O SOCIETATE PE CALE DE DISPARITIE SI DE APARITIE A UNEI SOCIETATI INTERESATA SA O DUCA BINE CUM VA EXPLICATII CA SUNT ANGAJATII AI AC SOCIETATI CARE AU RESTANTE LA INTRETINERE DE CE AC SOC NU FACE CONTORIZAREA PE BANII EI SI ATUNCI SE POATE OPRI APA LA AP CARE NU PLATESC DE CE EU BUN PLATNICI IN AC TARA NU AM NICI UN DREPT MA POATE LAMURI CINEVA
  4
  7
  Raportează
 • postat de gigi
  Joi, 16 Ianuarie 2014 08:08
  80.96.3.***
  si la asociatia 373 din micro 17 sunt apartamente de vanzare??????? ca datornici sunt destui gen..... c10/ap.18 cu 30.000lei (cu tot cu penalitati)
  4
  3
  Raportează
 • postat de any
  Joi, 16 Ianuarie 2014 07:54
  5.13.232.***
  daca era putin interes pentru urbea asta si pentru oamenii ei, se creau locuri de munca si nu se ajungea la situatia aceasta disperata pentru un om de rand
  in 24 de ani orasul a murit, pacat odata a fost infloritor
  3
  19
  Raportează
 • postat de un simplu om
  Joi, 16 Ianuarie 2014 07:31
  5.13.138.***
  Mi-e frica sa nu fie si nevinovati sau neajutorati printre acesti rauplatnici cum îi numiti dumneavoastra,
  Dumnezeu e sus si sper sa faca el dreptate si sa le dea la fiecare dupa cum merita , caci nu mai sti care e vinovat , ori Apaterm ca umfla an de an facturile cu incalzirea si penalitatile ,persoanele care nu isi platesc cu nesimtire datoriile ani la rand facand sa sufere si vecini lor prin acest gest sau persoanele care nu au de unde plati neavand o situatie financiara ce sa le permita acest lucru.
  Totusi nu este normal ca in mijlocul iernii sa scoti omul din casa, caci asa cred ca se intampla daca apartamentul este cumparat la acea zisa licitatie , sper însa sa ma insel sa nu fie asa , nu am datori la intretinere dar mi s-ar parea inuman asa ceva indiferent de datoria acumulata .
  Este trist ca asa ceva se poate intampla si in ziua de azi :(
  8
  23
  Raportează
 • postat de Zxccfttr
  Joi, 16 Ianuarie 2014 06:32
  109.166.129.***
  Nu numai apartamentele. Ci și bunurile proprietarilor acestor apartamente: mașini, plasme aparatură electrocasnică, etc. Demult trebuia făcut asta.
  20
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.