UPDATE/ Artere pline de zăpadă, circulaţie îngreunată. ECOSAL: „Facem tot ce putem" (FOTO)
Foto: Foto Bogdan Codrescu

UPDATE/ Artere pline de zăpadă, circulaţie îngreunată. ECOSAL: „Facem tot ce putem" (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE ORA 13,00: Potrivit directorului Serviciului Ecosal, Ionuţ Pucheanu, în noaptea dintre 29 şi 30 decembrie, s-a intervenit pe străzile municipiului cu opt autogredere, 24 de încărcătoare frontale, 23 de buldoexcavatoare, nouă autobasculante, şase sărăriţe, 10 camioane pentru căratul zăpezii, dar şi alte utilaje. În total au fost 72 de utilaje.

De asemenea, acesta a mai zis că, numai în acea noapte, au fost folosite 98 de tone de sare şi au fost cărate aproape 3000 de tone de zăpadă de pe strada Brăilei, în principal, şi duse în punctele de depozitare.

„Facem tot ce putem. Azi-noapte ne-am axat pe arterele principale, căi de acces la spitale şi instituţii, la intrările şi ieşirile în şi din oraş, pe pante şi rampe, în intersecţii şi sensuri giratorii”, ne-a declarat şeful Ecosal.

Acesta a mai spus că, până când se va diminua traficul rutier, utilajele vor acţiona pe străzile din interiorul cartierelor şi vor face cale către punctele de colectare, urmând apoi să aducerea la negru a arterelor principale şi eliberarea lor de zăpadă.


Străzile Galaţiului arată, şi acum, marţi (30 decembrie), de parcă abia s-ar fi oprit viscolul şi nu ar fi trecut aproape 24 de ore de la oprirea ninsorii şi a vântului puternic. Chiar dacă Ecosal a asigurat, luni, după ce vântul s-a mai potolit, că echipajele de deszăpezire vor lucra intens, luni seara şi în noaptea dintre 29 şi 30 decembrie, pentru a elibera străzile de zăpadă, arterele principale nu arată ca şi cum s-ar fi lucrat atât de intens.

Pe strada Brăilei se circulă extrem de greoi, roţile maşinilor patinează, iar în zona Băncilor autovehiculele înaintează cu viteza melcului, bară la bară, din cauza suprafeţei alunecoase. Abia spre Rondou şi pe dealul spre Micro 19 poate fi sesizată o oarecare urmă de sare, dar şi o oarecare urmă de asfalt. În rest, zăpadă şi gheaţă. Odată ce faci dreapta, de pe strada Brăilei, pentru a intra pe Oţelarilor, nu se vede decât omăt, fără urmă de negrul asfaltului, iar zăpada nu e într-un strat subţire, ci mare, frământată. Roţile maşinilor derapează, iar circulaţia rutieră se desfăşoară cu foarte mare dificultate. Nici pe străzile Bălcescu şi Domnească, situaţia nu este prea roză.

În Cartierul Francezi, zici că eşti pe vreun drum de ţară, iar dacă mai există câte o cărăruie făcută prin nămeţi, ea e făcută numai de maşinile personale şi mijloacele de transport în comun. La fel, şi pe strada Roşiori.

Vom reveni cu un punct de vedere despre calitatea deszăpezirii, dar şi a modului în care vor opera echipajele de deszăpezire de-acum încolo, de la directorul Serviciului Public Ecosal, Ionuţ Pucheanu, care în acest moment este în şedinţă.

Citeşte şi: A ÎNGHEŢAT SALUBRITATEA: Viscolul a îngropat Galaţiul în... gunoi (FOTO)

 

Citit 2956 ori Ultima modificare Marți, 30 Decembrie 2014 15:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.