SURPĂRILE dau bătăi de cap municipalităţii: ECOSAL lucrează din nou la TASAREA din zona Trei Star (FOTO)
Foto: Foto Bogdan Codrescu

SURPĂRILE dau bătăi de cap municipalităţii: ECOSAL lucrează din nou la TASAREA din zona Trei Star (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce municipalitatea a semnalizat de marţi seara tasarea de pe strada Brăilei, din zona Trei Star, Serviciul Public Ecosal s-a apucat joi dimineaţă din nou de săpat şi umplut groapa cu pământ.

„În zona Trei Star, după monitorizările făcute, s-a constatat că fenomenul de surpare se manifestă pe o suprafaţă mai mare decât cea iniţială. Cauzele sunt naturale, surpările în zonă fiind generate de infiltraţii ale apelor pluviale. Pentru înlăturarea efectelor surpărilor, se execută lucrări suplimentare. Pământul afectat va fi înlăturat, urmând ca apoi să se refacă zona prin umpleri şi compactări succesive. Precizăm că lucrările făcute de Ecosal în zona respectivă nu au fost finalizate după apariţia primei surpări, tocmai pentru că era necesară o monitorizare în timp a evoluţiei solului în zonă”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu.

Galaţiul găurit, Galaţiul semnalizat

Tot pe strada Brăilei, în apropiere de Potcoava de Aur, Electrica lucrează la rândul ei pentru remedierea unei avarii. Şi societatea Apă Canal a împrejmuit surparea produsă, pe trotuarul străzii Textiliştilor, din Micro 19, din dreptul blocului S1, iar în zilele următoare, dacă vremea o va permite, furnizorul de apă rece va interveni pentru acoperirea tunelului creat pe Costache Conachi. Ambele surpări au fost sesizate în ziarul nostru, în ediţia de marţi, 3 februarie, în materialul „Surpare după surpare. Galaţiul se scufundă din cauza infrastructurii”.

„Am verificat. În această zonă căminul este în regulă. Surparea s-a produs pe lângă instalaţia noastră şi este pe tronsonul blocului, deci ţine de Asociaţia de proprietari. Datoria noastră este ca, unde găsim probleme, să semnalizăm şi să verificăm dacă aparţine de noi. Unde ţine de noi, intervenim, cum este cazul surpării de pe Costache Conachi, unde vom pune o dală din beton pentru a acoperi tunelul”, ne-a explicat purtătorul de cuvânt al Apă Canal, Cornelia Arnăutu.


Citeşte şi: Surpare după surpare/ GALAŢIUL SE SCUFUNDĂ din cauza infrastructurii (FOTO)

Citit 2071 ori Ultima modificare Joi, 05 Februarie 2015 14:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.