Se opreşte apa caldă!

Se opreşte apa caldă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Jos duşul, sus ligheanele! *

Luând de bune argumentele directorului SC Apaterm, George Cubasa, precum şi pe cele ale primarului Dumitru Nicolae, cel mai accesibil (din toate punctele de vedere) sistem de încălzire a locuinţelor şi de asigurare a apei calde menajere este cel centralizat.

Nu o dată a declarat public directorul societăţii locale de termoficare că, după modernizarea sistemului „la comun”, avantajele acestuia vor fi superioare celor ale centralelor de apartament. Din fericire pentru dl Cubasa, întrucât dispune de centrală proprie, în perioada 29 iunie – 24 iulie, adică aproape o lună de zile, nu va fi afectat de Programul de reparaţii la sistemul de termoficare al municipiului Galaţi, program care-i va lăsa iarăşi fără apă caldă pe majoritatea concitadinilor săi.

De fapt, gălăţenii „avantajaţi” de sistemul centralizat sunt deja antrenaţi la disciplina igienizare aproximativă cu apă încălzită pe aragaz, din prima etapă, „pe cartiere”, a programului de revizii şi reparaţii. Prima întrerupere a debutat la începutul lunii mai, în Cartierul Dunărea, şi s-a încheiat săptămâna trecută, în Aviaţiei.

Cum ar fi verile gălăţenilor fără dorul de apă caldă? Evident, ieşite din comun! Conform regulii absolut fără sens de la care nici că există abatere, mai întâi îşi revizuieşte şi repară Apaterm punctele termice şi reţelele proprii şi abia apoi SC Electrocentrale SA face aceeaşi treabă în ograda proprie.

În timpul jumătăţii de sezon cald în care sunt condamnaţi să dea duşul pe lighean, unii gălăţeni se mai înfurie şi fac cerere de debranşare pentru montarea unei centrale termice sau măcar a unui boiler electric.

Acum însă această posibilitate n-o mai au şi locatarii din preajma punctelor termice modernizate, căci, printr-o hotărâre a Consiliului Local, au fost transformaţi în consumatori cu adevărat captivi. Un fel de iobagi ai sistemului centralizat. Şi asta măcar că modernizarea invocată nu-i scuteşte de penitenţa estivală.

Dar ce contează? Se mai îndoieşte cineva că tot sistemul centralizat e mai bun? Şi ce dacă se îndoieşte?

Citit 3146 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.