CAMPIONATUL naţional de CULTURĂ GENERALĂ, din nou la Galaţi

CAMPIONATUL naţional de CULTURĂ GENERALĂ, din nou la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Galaţiul va fi gazda Campionatului Naţional de Cultură Generală pentru a treia oară în ultimii trei ani. Concursul se va desfăşura, de această dată, în Daily Pub, gazda ultimelor ediţii de Pub Quiz, şi va avea două probe, una individuală şi una pe echipe formate din maxim patru persoane.

Ambele probe de concurs vor fi compuse din 125 de întrebări selectate din cele opt domenii care fac obiectul competiţiilor internaţionale de profil (istorie, cultură, media, lifestyle, mapamond, divertisment, ştiinţă, sport). Primele 100 de întrebări vor valora 1 punct, în timp ce ultimele 25, care vor avea un nivel mai ridicat de dificultate, vor valora câte două puncte. Domeniile vor fi egal reprezentate ca număr de întrebări, iar aria de cunoaştere evaluată va fi reprezentată de elemente aparţinând spaţiului internaţional, dar şi României. În acelaşi timp, o parte a întrebărilor va face trimitere la evenimente recente, naţionale sau internaţionale, pe care quizmasterii le-au considerat relevante pentru a completa grila concursului. 

A treia ediţie din Galaţi a campionatului naţional de cultură generală va avea loc pe 5 martie, într-o sâmbătă, cu începere de la ora 11,00. Concomitent cu concursul din Galaţi, campionatul naţional va mai fi găzduit şi de Iaşi şi Bucureşti. Competiţia este organizată de Societatea Română de Trivia. 

Citit 2646 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Februarie 2016 13:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.