* CET mai lucrează la 22 de puncte termice, cu promisiunea că va termina la începutul acestei săptămâni *
Majoritatea gălăţenilor au constatat deja cu uşurare că au scăpat de „duşurile la lighean”, întrucât „Programul de reparaţii la sistemul de termoficare” a fost (aproape) finalizat de SC Electrocentrale, în avans cu două săptămâni.
„Aproape”, deoarece mai sunt puncte termice la care încă se lucrează. Început la data de 29 iunie, programul ar fi trebuit încheiat pe 24 iulie.
Aşadar majoritatea, şi nu totalitatea gălăţenilor dependenţi de sistemul centralizat de termoficare, primesc deja apă caldă la robinete, întrucât după cum ne-a informat ing. Mircea Ispas, director de producţie al SC Apaterm SA: „Se execută în continuare lucrări pe reţele aparţinând SC Electrocentrale SA, motiv pentru care deocamdată n-au fost repuse în funcţiune 22 de puncte termice din mai multe zone ale oraşului”.
Astfel în Centru I sunt încă nefuncţionale PT-H; PT-C; PT-P2; PT-P3; PT-„Modern”; PT- „Avântului”.
În zona Centru III, nu beneficiază de apă caldă locatarii blocurilor alimentate din PT-CFR I şi II.
În zona Pieţei Centrale, sunt nefuncţionale SC 111; 112; 113; PT Războieni; PT 6 Martie.
În Micro 14, sunt afectate încă de reparaţii: SC 69; 71; 72; 90, PT- N4.
În cartierul „Aurel Vlaicu”, se mai lucrează la SC 73; 74; 75; PT - Liceul Metalurgic.
De asemenea, în Micro 17 sunt afectate şi două blocuri deservite de SC 22.
„După cum ne-au promis cei de la Electrocentrale, la aceste puncte termice, lucrările de reparaţii şi modernizare vor fi finalizate în prima jumătate a săptămânii în curs. În ce ne priveşte, în cel mai scurt timp de la reluarea alimentarii tuturor punctelor termice cu agent termic primar de către CET, suntem pregătiţi să reîncepem furnizarea apei calde menajere”, a mai spus ing. Mircea Ispas.
În concluzie, conştienţi de nemulţumirea justificată a gălăţenilor afectaţi de lipsa apei calde, conducerea SC Electrocentrale a decis să repună sub presiune cea mai mare parte a reţelei la care s-au încheiat reparaţiile.
Decizie absolut salutară, însă ar fi de preferat ca muncitorii să dea zor cu lucrările şi la restul reţelei pentru ca şi gălăţenii deocamdată discriminaţi să se poată „bucura” de mult aşteptata baie „adevărată”.