Un gălăţean, pe peluza ambasadei SUA din Capitală

Un gălăţean, pe peluza ambasadei SUA din Capitală
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Marți, 4 iulie, managerul Bibliotecii "V. A Urechia", dr. Zanfir Ilie, n-a fost de găsit la sediu, ci la filiala instituţiei din... bulevardul Dr. Liviu Librescu - Bucureşti. Lăsând gluma la o parte, directorul general al bibliotecii noastre judeţene a fost invitat, şi în acest an, la recepţia oficială de la Ambasada SUA din Bucureşti, cu ocazia Zilei Naţionale a Statelor Unite - 4 iulie.

Cum biblioteca gălăţeană are un "American corner" - un raft cu cărţi americane, oferite de Ambasadă, după mai multe vizite la comorile cărturăreşti de la noi, putem spune că raftul respectiv este o mică filială a Bibliotecii Americane.

A devenit tradiţie ca şeful Bibliotecii să fie (singurul gălăţean!) invitat de fiecare Independence Day la Ambasada SUA, aşa că nu ne-am mirat că marți a răspuns la telefon de pe peluza Ambasadei.

Tema din acest an a celebrat şapte decenii "de la spargerea barierei rasiale în baseballul profesionist din Statele Unite", de către "extraordinarul Jackie Robinson". Au fost invitaţi fiica atletului de culoare şi doi foşti jucători de baseball profesionist. Şi poate că acest sport atât de popular peste Ocean se va juca şi la noi, aşa cum, pe vremuri, se practica tradiţional oina...

Sursa foto: blogul lui Octav Pelin

Citit 3099 ori Ultima modificare Marți, 04 Iulie 2017 23:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.