Învăţământ fără autorizaţie sanitară?

Învăţământ fără autorizaţie sanitară?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De la începutul lunii septembrie, la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi au fost depuse dosare din partea conducerii a 18 şcoli care nu primiseră autorizaţie sanitară. Directorii acestor unităţi de învăţământ au informat Direcţia că doresc să declare, pe proprie răspundere, că în şcolile lor se poate învăţa în bune condiţii.

„Directorii respectivelor unităţi de învăţământ au depus declaraţii pe propria răspundere pentru a obţine autorizaţia de funcţionare însă cererilor lor nu au fost soluţionate din cauză că documentaţia este incompletă”, susţine directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Costinela Georgescu (foto).

Tot potrivit dr. Georgescu, declaraţia acestor directori nu este suficientă pentru a dovedi că şcolile pe care le conduc corespund din punct de vedere igienic normativelor de funcţionare.

Ghid pentru directori

„Ne-am gândit să elaborăm un ghid pe care directorul să-l aibă la dispoziţie, prin care să stabilim care sunt criteriile ce trebuie îndeplinite. Este vorba despre problema circuitelor funcţionale, a instalaţiilor sanitare, mobilierului, cubajul de aer în săli şi multe altele cu care ne confruntăm cel mai adesea în mediul rural, unde doar un sfert dintre grădiniţe şi jumătate dintre şcoli au autorizaţie de funcţionare. Problema cea mai mare o reprezintă aprovizionarea cu apă curentă şi toaletele”, a mai spus directorul DJSP.

Nici la grădiniţe situaţia nu e mai bună. Conform statisticilor Direcţiei, în Galaţi 36 de grădiniţe din cele 52 au obţinut autorizaţie sanitară, iar în mediul rural situaţia este şi mai gravă, având autorizaţie doar 59 dintre cele 185 de grădiniţe.

Citit 891 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.