DAUNE pentru un gălăţean MUȘCAT de un CÂINE FĂRĂ STĂPÂN

DAUNE pentru un gălăţean MUȘCAT de un CÂINE FĂRĂ STĂPÂN
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

Problema câinilor maidanezi pare să fie fără rezolvare în municipiul Galaţi, în ciuda faptului că există o lege care reglementează ce şi cum se poate face în cazul patrupedelor fără stăpân. Astfel, chiar dacă legea prevede că animalele sunt strânse de pe străzi şi duse la padoc, acolo unde sunt ţinute 14 zile, timp în care pot fi adoptate de iubitorii de câini, după care sunt eutanasiate, la Galaţi padocul este plin, adopţiile le numeri pe degete, iar străzile sunt „patrulate” de câinii fără stăpân.

Iar pentru faptul că nu se respectă legea, autorităţile gălăţene sunt obligate să plătească şi daune. Asta pentru că un gălăţean, care a fost muşcat de un câine fără stăpân, a obţinut, în primă instanţă, daune morale de 4.300 de euro. Este vorba despre Florin Dumitru Mocanu, care a dat în judecată Primăria după ce a fost muşcat de un câine fără stăpân. Întâmplarea a avut loc în septembrie 2016, în staţia de autobuz de la Neacşu. Maidanezul l-a muşcat pe bărbat de deget, acesta din urmă având nevoie de mai multe intervenţii chirurgicale şi de 65 de zile de îngrijiri medicale. În urma incidentului, gălăţeanul nu şi-a mai putut folosi degetul, lucru care îi îngreunează funcţionalitatea mâinii. Bărbatul a plecat din ţară, dar în urmă a rămas un proces civil, câştigat în primă instanţă.

Deşi acţiunea a fost formulată împotriva Primăriei Galaţi, instituţia locală a chemat în garanţie Serviciul Public Ecosal, instituţie aflată în subordinea Primăriei. După judecarea procesului, judecătorii au decis să admită în parte „cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Mocanu Florin – Dumitru, în contradictoriu cu pârâtul Municipiul Galaţi prin Primar. Obligă pârâtul la plata, către reclamant, a sumei de 4.300 euro (în echivalent în lei la data plăţii) cu titlu de daune morale. Obligă pârâtul la plata, către reclamant, a cheltuielilor de judecată în sumă de 1.600 de lei. Admite cererea de chemare în garanţie formulată de pârâtul Municipiul Galaţi prin Primar, în contradictoriu cu chematul în garanţie Serviciul Public Ecosal Galaţi”, se menţionează pe portalul Tribunalului Galaţi.

Astfel, Serviciul Public Ecosal este cel care trebuie să plătească cheltuielile de judecată şi daunele morale admise de judecători.

Chiar dacă decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată de oricare dintre părţile implicate, cert este că nerespectarea legii face gaură în bugetul local. Adică, în ultimă instanţă, în buzunarul nostru, al tuturor.

Citit 7009 ori Ultima modificare Joi, 22 Februarie 2018 01:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.