Brevete fără „plicuri”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Cusurul” diplomelor primite de poliţişti: iscălitura ministrului ar fi mers ca unsă dacă Bucureştiul le-ar fi dat şi bani *

Lunea trecută, dimineaţă, în biroul comisarului Ion Oprea, comandantul Poliţiei Tg. Bujor, am asistat la o ceremonie de câteva minute, neprevăzută în planul de activităţi al zilei.

Intrat la secretariat, cu un dosar în mână, pentru Parchet, agentul-şef principal Dănuţ Leopa, şeful Postului de Poliţie Rădeşti, venit din concediu de odihnă, este invitat la şef.

„Am ceva pentru dumneavoastră” i-a comunicat Ion Oprea, scoţând dintr-un dulap o cutiuţă pluşată, cu următorul înscris pe ea – XX. Sub capac, ceva de prins la piept. „E din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor, un semn onorific sosit de la Bucureşti. Aţi împlinit 20 de ani de când sunteţi în Poliţia Română”.

L-a felicitat, înmânându-i, totodată, diploma prin care i se conferă Semnul onorific În serviciul Poliţiei – „pentru rezultate meritorii în îndeplinirea atribuţiilor şi în pregătirea profesională”. Pe document, două iscălituri grele. Prima, a ministrului, iar cealaltă, a cancelarului ordinelor.

Luat de superiorul său prin surprindere, domnul Dănuţ Leopa s-a emoţionat. După ce i-a strâns mâna comisarul Ion Oprea, i-am strâns-o şi eu.

Discutând, în cursul aceleiaşi dimineţi, cu alţi poliţişti de la Tg. Bujor, „chestia cu Semnul onorific”, unul dintre aceştia, cu aptitudini de lider de sindicat, neputându-se abţine, şi-a dat drumul la ură: „Brevetele, nu ştiu dacă aţi sesizat, au un cusur major. Ar fi fost mers ca unse dacă domnul ministru ar fi dat ordin să fie însoţite de câte-un plic cu bani”.

Au mai primit brevete, pentru 20 de ani în slujba cetăţenilor şi a Poliţiei, comisarul Ionel Cristea, inspectorul principal Ion Onu şi agentul-şef Săndel Lovin, iar pentru 15 ani, agenţii-şef Mihai Basalic, Ion Coroiu, Ionel Damaschin, Mihai Lupu şi George Solomon.

Din teritoriu, respectiv, comunele arondate Poliţiei Rurale Tg. Bujor: subofiţerii Tiberius Nicoară, de la Bălăbăneşti, Manoil Buţurcă, de la Fârţăneşti şi Vasile-Valeriu Iordan, de la Măstăcani, şefi de post, cu 15 ani de muncă în uniforma statului român. 

Citit 2155 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.