Taxa de timbru – motiv de dispută la partaj

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procesele de partaj sunt, de cele mai multe ori, comice. Părţile încearcă să aducă argumente cât mai solide şi mai plauzibile, pentru a demonstra că un anume obiect din casă le aparţine.

Martorii intră şi ei în scenă - o vecină de scară, un vecin de la blocul de alături, părinţii ei, fratele lui etc. - şi susţin cu ardoare că ştiu exact ce era în casa… destrămată de divorţ.

Marţi, într-un astfel de proces, spiritele s-au încins destul de tare. După ce au divorţat, Dana şi soţul ei au ajuns să se certe la cuţite pentru apartament şi bunurile din acesta. Mai mult decât atât, avocata Danei s-a supărat rău în momentul în care i s-a solicitat să timbreze acţiunea.

„Noi am renunţat la toate bunurile din apartament. Domnul susţine că toate sunt ale lui. De ce ar trebui eu să timbrez această acţiune pentru tot? Am achitat taxa de timbru pentru jumătate din valoarea apartamentului. De restul să se ocupe, dacă tot spune că sunt ale lui”, a fost reacţia avocatei.

Întrebată de judecător dacă e adevărat că renunţă la orice bun din apartamentul comun, Dana nu a avut puterea decât să murmure: „vreau să termin şi să-l văd mulţumit”. La insistenţele judecătorului, femeia a mai prins ceva curaj. „Nu vreau să mă mai cert. Am muncit amândoi pentru bunurile acelea. Nu am cum să dovedesc, aşa că i le las lui de bunăvoie”.

Instanţa a acordat un nou termen de judecată în dosar, pentru ca avocata fostului soţ să achite, până la urmă, taxa de timbru care ţine momentan procesul pe loc.

Citit 1625 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.