Liderii grupului din Folteşti sunt liberi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În „Viaţa liberă” din 29 aprilie v-am informat că, la Tribunalul Galaţi, s-a judecat cererea de liberare provizorie sub control judiciar a lui Paler Ştefan, capul grupării violente din Folteşti, ce-i terorizează de multă vreme pe locuitorii acestei localităţi şi nu numai pe ei.

În privinţa acestuia s-a admis cererea şi a fost eliberat după „reţeta” Gigi Becali, adică a fost „liberat provizoriu sub control judiciar”. Acesta, ca şi Maravela Aurel, fusese reţinut şi arestat în urma evenimentelor sângeroase pe care le-a provocat la o discotecă din Şiviţa – Tuluceşti, judeţul nostru.

Judecătoarea Liliana Onişor, aceeaşi care se opusese iniţial şi luării măsurii arestării preventive, n-a dat curs cererii procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi de a i se prelungi lui Paler măsura arestării preventive.

Ieri, la aceeaşi instanţă, s-a judecat şi cererea lui Maravela Aurel de a fi liberat provizoriu sub control judiciar. De la procurorul Gabriela Dobre am aflat că şi lui Maravela Aurel, unul dintre cei mai violenţi componenţi ai grupului de la Folteşti, i s-a admis cererea de liberare sub control judiciar.

Cum spuneam, asta nu e în nici un caz o veste bună cel puţin pentru locuitorii Folteştiului, care oricum urmăreau cu sufletul la gură aventura judiciară a celor doi bandiţi.

Iată, îi informăm acum că indivizii de care se tem ca de moarte sunt iarăşi liberi, întrucât în opinia unei anumite părţi a justiţiei gălăţene aceştia nu reprezintă un pericol social. În plus, munca altei importante părţi a aceleiaşi justiţii gălăţene (Poliţie, Parchet, alte forţe speciale) a fost pur şi simplu batjocorită.

Ştim că măsura arestării preventive e una foarte gravă, mai ştim că o hotărâre judecătorească nu poate fi întoarsă de vorbe precum acestea; mai ştim însă că legea ar trebui să fie mai presus de orice, dar despre care lege o fi vorba?, pentru că deocamdată vorbim doar despre legea forţei şi în nici un caz despre forţa legii.

Rămânem la părerea că astfel de indivizi n-ar trebui să se bucure de clemenţa legii şi asta numai cu gândul la fărădelegile lor. În rest, vă mai spunem doar că procurorii au făcut recurs vizavi de măsura judecătorilor.

Citit 1012 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.