La judecată, pentru droguri

La judecată,  pentru droguri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marţi, 28 aprilie a.c., prin rechizitoriul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Galaţi, au fost trimişi în judecată inculpaţii  Avrămescu Marian (de 27 de ani),  Patriche Vasile Iulian (de 22 de ani)  şi Răduţ Doru (34 ani), sub acuzaţia de trafic de droguri de risc şi trafic de droguri de mare risc.

În acelaşi timp, prin acelaşi document DIICOT, au fost trimişi în judecată şi învinuiţii Dediu Daniel (25 ani), Drumov Bogdan Ciprian (de 25 de ani), Ghenea Costel (de 19 ani), Paul C. şi Sorin B., toţi din Galaţi. Aceştia vor trebui să dea seama în instanţă pentru  comiterea infracţiunii – în formă continuată - de procurare şi deţinere de droguri de mare risc pentru consumul propriu.

Doi au fost iertaţi

Din rechizitoriul DIICOT mai reiese că, în privinţa lui  Sorin B. şi a lui  Paul C. sunt aplicabile dispoziţiile art.10, al.1, lit.b indice 1 din Codul de procedură penală: „fapta săvârşită aducând o atingere minimă valorilor sociale ocrotite de lege”. Din actele de la dosar rezultă că, „practic, cei doi învinuiţi au consumat droguri ocazional şi pentru o perioadă scurtă de timp. Aceştia nu au antecedente penale şi nu s-au sustras cercetărilor”.

În această situaţie, procurorii DIICOT au considerat că „se pot îndrepta prin aplicarea unei sancţiuni administrative individualizate” şi, în consecinţă, au fost scoşi de sub urmărire penală.

Atracţia albă i-a pierdut

Câteva date reţinute din rechizitoriul DIICOT relevă că Avrămescu Marian şi Patriche Iulian erau angajaţi ca pompier, respectiv, agent de pază la SC Salvosid SA Galaţi, primul dintre aceştia având  relaţii de „colaborare” mai vechi cu Dediu Daniel,  angajat,  la Salvosid, în funcţia de consilier al directorului.

Despre inculpatul Răduţ Doru se poate reţine  că a suferit repetate condamnări la pedepse privative de libertate, iar din 2008 a început să obţină venituri importante din traficul de droguri, comercializarea de droguri  de mare risc (comprimate de ecstasy) şi doze de cocaină către diverşi consumatori interesaţi. Ceilalţi, Dediu Daniel, Ghenea Costel, Paul C. şi Sorin B., obişnuiau să-şi procure droguri de mare risc (cocaină) pentru consum propriu de la Răduţ Doru.

Ulterior, Avrămescu Marian  a realizat că se poate câştiga bine din aşa ceva şi, independent, s-a apucat să facă trafic de droguri. L-a atras apoi şi pe Patriche Vasile Iulian, au procurat haşiş şi cocaină pe care le-au vândut sau au încercat să le vândă unor diverşi consumatori.

Numai că, la data de 7 iulie 2008, organele de poliţie s-au sesizat din oficiu cu privire la activitatea infracţională a lui Răduţ Doru, după care au început investigaţiile care au condus în final la soluţia amintită, ce rezultă din rechizitoriul DIICOT.

Procurorii au administrat în cauză  întregul ansamblu de probe, cel mai important fiind procesul verbal de constatare a infracţiunii flagrante. Dar asupra acestora, asupra faptului că, în majoritate, inculpaţii şi învinuiţii au fost cercetaţi în arest preventiv, precum şi asupra altor detalii vom reveni într-una din ediţiile viitoare ale „Vieţii libere”.

Citit 4336 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.