Bilanţul Poliţiei de Frontieră Galaţi, la scenă deschisă

Bilanţul Poliţiei de Frontieră Galaţi, la scenă deschisă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Joi, 7 mai a.c., reprezentanţii sectoarelor de activitate ale Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (I.J.P.F.) Galaţi,  au tras linie în privinţa celor înfăptuite de ei în primul trimestru din acest an. N-a fost o reuniune închisă, întrucât, poliţiştii de frontieră au avut şi invitaţi: Claudiu Brânzan – prefectul de Galaţi, Eugen Chebac - preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, şefii celorlalte structuri ale Ministerului Administraţiei şi Internelor din judeţul nostru şi reprezentanţii mass-media gălăţene.

Din 2003, continuitate la comandă

Cu privire la rezultatele muncii poliţiştilor de frontieră cred că e de ajuns să spicuim din cuvântul prefectului Claudiu Brânzan: „E clar că cei care au rezultate bune precum  amfitrionii noştri de astăzi au curajul să organizeze şi astfel de acţiuni la care participă şi invitaţi.  Cei care nu au rezultate bune fac bilanţul trimestrial aşa, mai pe ascuns… Personal apreciez buna colaborare a poliţiştilor de frontieră cu reprezentanţii comunităţilor locale de pe cursul râului Prut şi activitatea susţinută de prevenire şi combatere a infracţionalităţii de orice natură… E bine în acelaşi timp că I.J.P.F. Galaţi a beneficiat, cel puţin din 2003 încoace, de continuitate la comandă, comisarul şef Didel Bădărău fiind unul dintre conducătorii cu care am colaborat foarte bine, un om a cărui contribuţie s-a făcut remarcată în toate acţiunile prin care I.J.P.F. Galaţi şi-a sincronizat paşii cu structurile similare din ţările Uniunii Europene…”

Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, a apreciat competenţa şi profesionalismul poliţiştilor de frontieră gălăţeni, care au o misiune dificilă la fruntariile de est ale UE şi cu privire la următorul obiectiv - integrarea României în spaţiul Schengen… În plus, domnia sa a afirmat că la I.J.P.F. Galaţi se simte „ca acasă”.

Ziua Europei şi  Ziua Independenţei

În acelaşi timp, poliţiştii de frontieră gălăţeni au organizat ieri, în cinstea Zilei Europei şi a Zilei Independenţei, o serie de manifestări sportive şi cultural-artistice. În curtea instituţiei au avut loc întreceri sportive demonstrative.

Câteva ore mai târziu, la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, ca şi în anii precedenţi, pe scenă au urcat artiştii-poliţişti de frontieră. Un documentar dedicat Zilei Europei, care a cuprins în acelaşi timp momentele importante ale evoluţiei structurilor grănicereşti şi apoi ale Poliţiei de Frontieră din zonă, Imnul poliţiştilor de frontieră, dansuri  specifice din ţări ale UE, scenete cu interpreţi poligloţi au smuls ropote de aplauze de la spectatori, mare parte din aceştia fiind colegi în ţinută albastră de sărbătoare.

Un bilanţ al activităţii din trimestrul I coroborat cu prilejurile amintite au făcut în cele din urmă o zi plină, de sărbătoare, în primul rând pentru cei care lucrează la I.J.P.F. Galaţi.

Citit 1090 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.