Grefierele şi arhivarii cer respectarea legii

Grefierele şi arhivarii cer respectarea legii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproximativ 30 de grefieri şi agenţi procedurali de la instanţele gălăţene au protestat în faţa Palatului Justiţiei din Galaţi. Acţiunea s-a desfăşurat ieri, 11 mai, timp de două ore, iar o parte dintre grefieri au oprit activitatea, principala lor revendicare fiind aceea că nu s-a pus în aplicare contractul colectiv de muncă negociat în luna decembrie a anului trecut, cu Ministerul Justiţiei.

Protestul a decurs în linişte, însă activitatea Tribunalului Galaţi şi a Judecătoriilor din Galaţi, Tecuci, Lieşti şi Târgu Bujor a fost oprită, în vreme ce la Curtea de Apel şedinţele de judecată s-au desfăşurat în mod normal.

"Protestăm pentru că dorim acordarea unor drepturi care ni se cuvin, prin lege, încă din anul 2000 şi pentru că nu se pune în aplicare rezultatul negocierilor cu ministerul de la finele anului trecut. Sunt convinsă că de lunea viitoare se va lua o decizie şi în ce priveşte oportunitatea continuării acţiunilor de protest, în funcţie de negocierile care se poartă la Bucureşti", a declarat liderul sindicatului „Projust” de la Galaţi, Mirela State.

Potrivit preşedintelui Tribunalului Galaţi, Carmen Sandu, activitatea Tribunalului şi a judecătoriilor s-a suspendat pe întreaga durată a protestului şi a fost reluată după ora 12:00. O situaţie specială s-a înregistrat la Curtea de Apel Galaţi, unde grefierele şi arhivarii fac parte din sindicatul "Meridian". Doar o parte dintre aceştia au luat parte la protest, activitatea instanţei nefiind afectată, după cum a susţinut Irina Boldea, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Galaţi.

Vă reamintim că, din aceleaşi motive ca şi ieri, grefierii şi personalul auxiliar din justiţie au protestat şi luna trecută. Deşi pe 13 aprilie se preconiza o grevă, grefierii au renunţat la idee, deoarece au fost chemaţi la diferite discuţii la Ministerul  Justiţiei. Cum discuţiile au rămas fără rezultat, protestele grefierilor continuă în toată ţara.

Citit 1081 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.