Gaşca din Folteşti, la judecată

Gaşca din Folteşti, la judecată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După încheierea urmăririi penale în cauza în care au fost implicaţi cei 14 membri violenţi şi scandalagii ai „grupului de la Folteşti” despre care noi am scris în mai multe rânduri, prin rechizitoriul întocmit la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi au fost trimise în judecată cinci persoane.

E vorba de Paler Ştefan, zis „Dodu”, de 35 de ani, Necula Aurel, fost Maravela, de 33 de ani, Florea Cornel Picu, de 28 de ani, Diaconu Alexandru, de 24 de ani şi Neacşu Gheorghe, de 19 ani. Toţi sunt din Folteşti, toţi sunt acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice, infracţiune care, în condiţiile art.321, al.2 Cod penal, cu circumstanţele agravante prevăzute de art.75, lit.a Cod penal, se pedepseşte cu închisoare pe o perioadă cuprinsă între doi şi şapte ani.      

Prin acelaşi document al Parchetului local Galaţi a fost scos de sub urmărire penală un alt grup de opt persoane.

Din cele cinci persoane trimise în judecată, două, Paler Ştefan şi Necula Aurel,  se află în Penitenciarul Galaţi, dar asta după mai multe etape în care ba au fost reţinuţi, ba au fost eliberaţi, ba au fost arestaţi şi iar eliberaţi, „epopee” pe care v-am relatat-o la timpul potrivit.

Vă reamintim că, în noaptea de 31 ianuarie – 1 februarie 2009, inculpaţii din dosarul de care vorbim au provocat scandal public în clubul „Chariotte” din satul Şiviţa, comuna Tuluceşti, judeţul Galaţi. Au lovit mai multe persoane, care s-au ales cu răni la cap, lăsându-se, evident, cu vărsare de sânge şi pierderea cunoştinţei. Au distrus mai multe bunuri, „provocând, aşa cum reiese şi din rechizitoriul Parchetului, în rândul persoanelor vătămate o puternică indignare, precum şi o stare de temere”.

A curs mult sânge, a fost mare tevatură, scandalul din noaptea amintită nefiind singurul provocat de grupul al cărui lider este Paler Ştefan.

Audiaţi în timpul cercetărilor, cei în culpă au recunoscut doar parţial participarea la scandal, majoritatea declarând că sunt nevinovaţi. Dar din probele de la dosar reiese că, cel puţin în cazul celor trimişi în judecată, adevărul este altul. 

Un alt adevăr este acela că majoritatea  inculpaţilor şi învinuiţilor în dosar nu au fost şi nici nu sunt uşă de biserică. De altfel, lumea din Folteşti şi din alte localităţi ale judeţului cunoaşte grupul de scandalagii ca pe un cal breaz.

În fine, mai trebuie spus că partea aceea din grup care a fost scoasă de sub urmărire penală s-a ales, totuşi, cu amenzi administrative de câte 1.000 de lei pentru fiecare persoană implicată, precum şi cu plata unor sume (550 lei) cu titlu de cheltuieli judiciare.

E interesant ce se va întâmpla în instanţa de judecată, dar şi care va mai fi atmosfera pe fostele teatre de operaţiuni ale găştii violente de pe la Folteşti, Şiviţa, Tuluceşti şi de pe cine mai ştie unde.

Citit 2359 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.