Opt noi procurori vor veni la Parchetul Galaţi

Opt noi procurori vor veni la Parchetul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri, prin  sediul unităţilor de parchet gălăţene, bântuia o informaţie de bun augur. E vorba, după cum ne confirma Dinu Gâlcă, procurorul general al Parchetului  de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, ca un grup de opt procurori noi să vină şi să întărească forţele slăbite rău ale colectivului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Aici, boala aceasta e, se poate spune, acută, dar şi cronică. Mai ales că Liliana Istrate, fost prim-procuror adjunct şi prim-procuror cu delegaţie, una din piesele grele deci,  va trece, după ce a luat cu brio examenul de promovare, la unitatea ierarhic superioară – Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Revenind la acel lot de opt noi procurori, trebuie spus că jumătate dintre aceştia au absolvit cursurile Institutului Naţional al Magistraturii (INM), cealaltă jumătate provenind din absolvenţi de drept care au activitate, cu o vechime de cel puţin cinci ani, în diferite alte funcţii  juridice conforme cu pregătirea pe care o au.

Cei patru absolvenţi de INM vor face la Galaţi un an de stagiatură, unde vor învăţa cum să aplice mai bine cunoştinţele teoretice acumulate, după care, probabil, după opţiunea fiecăruia dintre ei, vor rămâne aici sau vor zbura spre alte zări, având în vedere realitatea că niciunul  nu este gălăţean.

Ceilalţi patru vor fi legaţi de glie timp de trei ani de zile, pentru că atât timp durează perioada de stagiatură în cazul lor. Mai e de spus că procurorii aceştia sunt din Bucureşti, Bacău, Craiova etc.

E de sperat că vor pune umărul pentru a putea fi urnit din loc muntele de dosare de la  Parchetul local şi, odată cu aceasta, vor face şi ei un pas spre consacrarea spre care, normal, râvnesc. În ceea ce ne priveşte, le dorim mult succes!.

Citit 1419 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.