11 dosare împotriva noului ministru Sorina Plăcintă, la Galaţi

11 dosare împotriva noului ministru Sorina Plăcintă, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi au existat 11 sesizări penale îndreptate împotriva Sorinei Plăcintă, noul ministru al Tineretului şi Sportului * Trei dintre cazuri s-au soluţionat cu neînceperea urmăririi penale *

Deşi nu s-a răcit încă praful de puşcă de pe flintele folosite în războiul Ridzi, se ivesc acum controverse şi în ceea ce o priveşte pe Sorina Plăcintă, noul ministru al Tineretului şi Sportului. Este vorba despre un val de sesizări penale îndreptate împotriva persoanei cu pricina. Mai precis, 11 plângeri au fost făcute împotriva omului politic din Vrancea.

Ce legătură are Galaţiul cu acest posibil nou scandal? Sesizările penale au fost înaintate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, iar procurorii gălăţeni au şi analizat şi dat rezoluţii în trei din cele 11 cazuri.

"Au existat mai multe sesizări penale formulate împotriva Sorinei Plăcintă. O parte dintre ele au ajuns la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, după ce, iniţial, fuseseră adresate eronat Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) sau Judecătoriei Focşani", ne-a confirmat Marcel Codiţă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Potrivit procurorului, sesizările au ajuns la Parchet în luna noiembrie a anului 2008 şi toate făceau referire la încălcarea legii electorale.

"Trei dosare au fost soluţionate la Galaţi cu neînceperea urmăririi penale. Analiza altor opt dintre acestea (în total sunt 11) a fost declinată la ICCJ, asta pentru că persoana vizată de plângerile respective a dobândit între timp calitatea de senator. În aceste condiţii, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi nu mai avea competenţa necesară să facă cercetări în astfel de cazuri", a mai spus Marcel Codiţă.

Mai este de precizat şi faptul că majoritatea sesizărilor au fost formulate în perioada campaniei electorale din 2008 de către alianţa PSD+PC, una singură făcând excepţie - o plângere formulată de către primăria comunei vrâncene Gologanu.

Foto: thinkopolis.eu

Citit 1707 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.