Acţiuni comune ale Gărzii Financiare, Poliţiei şi Parchetului

Acţiuni comune ale Gărzii Financiare, Poliţiei şi Parchetului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De la începutul anului în curs, echipele de comisari ai Gărzii Financiare au organizat şi pus în operă controale specifice atât în baza programelor proprii de acţiune, dar şi ca urmare a solicitărilor primite de la alte instituţii.

Cele mai multe controale (123) au fost făcute ca urmare a  unor solicitări venite din partea Poliţiei; şase acţiuni au fost organizate ca răspuns al solicitărilor venite de la unităţile de parchet; cinci de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA); una de la Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) etc.

În aceeaşi perioadă, echipele de control ale Gărzii Financiare – Secţia Galaţi au înaintat 78 de sesizări penale către Parchet, întrucât, în urma controalelor făcute la agenţi economici din judeţ, au constatat încălcări ale legii, în special ale Legii nr.241/2005, privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Alte cinci sesizări penale au fost transmise la DNA, patru la ONPCSB, 70 la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi 13 către Poliţie.

În total, în acelaşi interval de timp, comisarii Gărzii Financiare – Secţia Galaţi au aplicat 1.524 sancţiuni contravenţionale şi 65 de avertismente.

Citit 1144 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.